Skip to main content

11even – 2016

1even Experiences Oradea se află la cea de-a cincea ediție. Anul acesta evenimentul a avut loc în data de 11.11.2016 la Sinagoga Zion, str. Independenței nr. 22 începând cu ora 17:00. Sumele strânse vor fi direcționate către consolidarea Fondului Științescu, un program dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea, prin care elevii bihoreni vor putea primi finanțări pentru proiecte din domeniul științelor.

11

Speakeri

340

Participanți

23.618

Fonduri atrase (lei)
By Nabila Hagan
Iulian Milcomete
21 aprilie, 2023

Mihaela Tatu

Cornel Ilie

Cornel Ilie este în principal cunoscut ca fiind solistul trupei VUNK, însă prea puțini știu mai multe despre el. Compozitor, textier și producător muzical, Cornel este motorul principal din spatele succesului grupului din care face parte încă din 1994. Preocupat permanent de problemele lumii în care trăiește, Cornel a pus mai nou bazele proiectului ROCK ON care urmează a fi lansat cu scopul încurajării pasiunii tinerilor pentru muzica rock. Cornel este și un speaker motivațional apreciat, fiind invitat la manifestări precum Digital Divas, Webstock, ZileleBIZ, BuzzCamp, Mastering The Music Business, Digital Marketing Forum, BookLand Evolution sau BLINK – The Youth Conference.

Carmen Pantiș

Dr. Carmen Pantiș lucrează de aproximativ 25 de ani în sănătate și este cunoscută şi apreciată de către comunitatea orădeană datorită faptului că a reuşit să aducă judeţul Bihor pe primul loc la nivel naţional în numărul de vieți salvate prin prelevarea de organe. A fost la început medic de familie, iar în 1994 a intrat în echipa SMURD, fiind fascinată de medicina de urgență. S-a specializat apoi în anestezie-terapie intensivă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, iar din 2001 este asistent universitar la Catedra de Chirurgie, disciplina Anestezie Terapie Intensivă la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea. În 2007 și-a susținut lucrarea de doctorat în Farmacologie, apoi a devenit coordonatorul Programului Transplant Organe la Oradea și președintele Colegiului Medicilor Bihor și pentru un an a deținut funcția de manager la Spitalul Clinic de Urgență Oradea. Motto-ul după care se conduce dr. Pantiș este ”DA pentru viață!”, la care face apel ori de câte ori e nevoie să facă să înțeleagă familiile îndurerate că darul vieții este necondiționat și că pot ajuta altă persoană care are nevoie. Dr. Pantiș a activat ca voluntar la Hospice Emanuel, unde a asistat pacienți cu boli terminale. De curând Dr. Carmen Pantiș, a primit premiul „Medic implicat” din partea publicului, fiind votată de oameni la concursul lansat în premieră naţională Gala Copac 2016, de către Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).

Csaba Békési

Format din punct de vedere profesional în administrația publică, domnul Csaba Békési are de asemenea o experiență relevantă în domeniul privat. Ocupând din anul 2013 funcția de Director Executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, domnul Békési este încrezător în forța exemplului și are credința că puterea de muncă și buna intenție pot transforma sistemul public într-un sistem performant, mai uman, modern, flexibil și european. „Cred că și sistemul public poate performa; cunosc piața forței de muncă din Bihor si România și știu că are nevoie de o gestionare performantă. Consider că, la fel ca în toate domeniile din viața noastră, este nevoie de mai multă încredere, de mai multă onestitate și de o viziune strategică în tot ceea ce întreprindem.”

Vișinel Bălan

Vișinel Balan este un tânăr provenit din sistemul de protecție a copilului. Cu un parcurs dramatic, despărțit de părinți, trăindu-și copilăria între orfelinate, Vișinel este astăzi absolvent a două facultăți, masterand și inițiator al unor proiecte ambițioase prin care tinerii din instituții sunt sprijiniți să înceapă o viață independentă. Fiind al 13-lea copil dintr-o familie numeroasă afectată de sărăcie, la doar două luni este smuls din brațele mamei, ajungând în orfelinat. După ce la 9 ani fuge din orfelinat, doarme la mănăstire, ajunge să cerșească și trece prin experiențe de neimaginat se întoarce de unde a fugit. La 14 ani este dat în grija unei familii și este supus unui nou șir de violențe. Odată cu intrarea la liceu, lucrurile se schimbă și Vișinel este mutat la Centrul Rezidențial Pro-Familia din Bacău, unde rămâne până la 26 de ani. Tânărul începe să se implice ca voluntar în mai multe proiecte social-educaționale, ceea ce îl entuziasmează și îi oferă o nouă perspectivă asupra vieții. Coordonează proiecte pentru sprijinirea copiilor aflați în prag de abandon școlar, le oferă haine și mâncare, organizează excursii pentru tinerii din centru și coordonează activități cu copiii bolnavi de SIDA. Toate aceste lucruri îl fascinează și se implică în astfel de acțiuni cu tot sufletul. Cel mai recent vis al lui Vișinel este pe cale să se împlinească. Susținut de mii de oameni care au semnat pentru ca el să poată să își depună candidatura pentru alegerile parlamentare, are șanse reale să ajungă să reprezinte copiii instituționalizați în Camera Deputaților și să ofere acestor copii șansa la o viață mai bună.

Daniela Chioran

Daniela Chioran a lucrat 24 de ani ca tehnician dentar, bucurându-se de o viață activă și de o familie fericită, alături de soțul și de băiatul ei. În urmă cu 9 ani viața ei a luat o altă întorsătură, când în aproximativ trei luni și-a pierdut treptat vederea, fără a primi până acum vreo explicație din punct de vedere medical. Fiind atrasă dintotdeauna de psihologia umană, după ce și-a pierdut vederea, a avut voinţa şi ambiţia să urmeze cursurile Facultății de Știiințe Socio-Umane din Oradea, secția Psihopedagogie Specială. Suține că cel mai mult îi lipsește cititul, dar s-a adaptat noii situații iar acum își petrece timpul ascultând multe cărți audio, muzică, oameni. În prezent, Daniela beneficiază de serviciile Fundaţiei de Scleroză Multiplă, iar ca activitate orientată spre cei din jur și datorită cunoştinţelor acumulate la facultate, a experienţei de viaţă, cât şi experienţelor ca persoană cu dizabilităţi, ascultă şi încearcă să aducă o mângâiere beneficiarilor fundaţiei.

Otilia Flonta

Otilia Flonta este unul dintre pionerii designului de accesorii de lux din România. Din necesitatea de a avea o organizație care să reprezinte această industrie, designerul bihorean de poșete de lux a înființat, în 1997 Asociația Producătorilor de Încălțăminte și Marochinărie din România, prima asociație din domeniu alcătuită din firme cu capital privat. Din 1999 a început producția de marochinărie cu brandul Anna Rinaldi – cel mai important brand de poșete de lux din România, vândut în rețelele de magazine Steillman, Il Passo, Leonardo, Otter, Benvenuti, etc. Unsprezece ani mai târziu a lansat la Târgul Mipel Milano brandul de poșete Otilia Flonta destinat pieței internaționale, vândut peste tot în lume cu un succes fulminant (Japonia, Rusia, Hong-Kong, China, Franța, Italia, Belgia, Germania, EAU, Kuweit, SUA, Brazilia, etc.). Antreprenorul român a ajuns să „cucerească“ piețele externe prin participarea la numeroase târguri de specialitate precum cele din Milano, Paris și New York. De asemenea, Otilia Flonta și-a prezentat pe podium creațiile în prezentări de moda la Berlin Fashion Week, Viena Fashion Week, Dubai Fashion Week și Shanghai Fashion Week.

Tică Darie

Tică Darie, copilul de suflet al Rosiei Montane, vine la 11even Oradea să ne spună una dintre cele mai frumoase povești despre luptă, voință implicare, rezistență și mai ales despre una dintre cele mai importante mișcări de stradă din România, care a scos pe baricade morale o parte importantă a poporului român. A studiat la Copenhaga, a traversat Europa pe bicicletă iar acum a pus bazele unei afaceri sociale care implică femeile din comunitatea de la Roșia Montană. Tică Darie are 24 de ani, e din Suceava, dar locuiește în Roșia Montană, satul din Apuseni care a dat semnalul rezistenței naționale contemporane. A studiat Multimedia Design în Copenhaga la Københavns Erhvervsakademi. A traversat Europa pe bicicletă de unul singur din Copenhaga până la Roșia Montană in 2012. A alergat maratoane, ultramaratoane, iar la 20 de ani a reușit performanța să străbată 101 km intr-o singura zi. Apoi a traversat din nou Europa, dar de data aceasta pe o bicicletă tandem din Copenhaga la Roșia Montană, împreună cu Louisa Hoppe și a ținut 10 conferințe despre Roșia Montană în orașe importante aflate de-a lungul traseului. A documentat video ce s-a întamplat la Roșia Montană în perioada August-Septembrie 2013, filmulețe de impact care au generat mișcări stradale și care au arătat adevărata față a unei companii miniere care este prezentă în Roșia Montană de aproape 20 de ani. Din septembrie 2013 s-a mutat la Roșia Montană, pentru a se implica în comunitate și pentru a contribui la dezvoltarea localității. A candidat la alegerile locale din Roșia Montană pentru funcția de primar situându-se pe locul 3 din 9 candidați. Este președintele unui centru local de cercetași și managerul magazinului online Made in Roșia Montană, un magazin cu produse de lâna, creat ca alternativă de lucru pentru locuitorii din Roșia. Împreuna cu echipa pro-bono Made in Roșia Montană au câștigat în anul 2015 premiul de 10.000 de euro, oferit de NESsT în competiția pentru întreprinderi sociale.

Mihai Roșian

Mihai este pasionat de web design și bicicletă. Născut într-o familie cu posibilități reduse, a învățat de mic să muncească pentru ce își dorește. Povestea lui dovedește că atitudinea, perseverența și educația continuă sunt ingredientele cheie pentru succes. De la un simplu vânzator ambulant, a ajuns creative director într-o firma de IT. A fost nevoie de 10 ani, mai multe joburi și o voință de fier, dar a meritat. A ajuns să iși vadă visul implinit: să lucreze cu mintea.

Viorel Lascu

Viorel Lascu a profesat timp de 5 ani în domeniul ingineriei aerospațiale fiind cercetător în tehnologii neconvenționale pentru aeronautică. A renunţat la acest domeniu, când, pasionat de speologie şi viaţa subterană a peşterilor, a înfiinţat Federaţia Română de Speologie, pe care a şi condus-o până în 2012. A fondat grupul de firme Spelemat, prima din România profilată pe echipament speologic și de lucru la înălțime, și prima care a vândut prin corespondență acest tip de echipamente. Este specialist în restaurarea caselor vechi din lemn, fiind cel care a recondiţionat Muzeul Românesc din Salonta, dar şi nouă case din satul bihorean Roşia. De altfel, în cătunul Runcuri (comuna Roşia), domnul Lascu a fondat complexul „Tradițional Casa Experience”, unde orice turist poate dormi şi vieţui în condiţiile pe care le-au avut bunicii şi străbunicii noştri. Tot de numele dumnealui se leagă şi Centrul Regional de Supraveghere Ecologică, Asociația Română pentru Educație Speologică, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, Salvaspeo România, Rețeaua ONG Natura 2000, organizații cu program ecologist la care a participat în etapa de consolidare la amenajarea peșterilor turistice: Ungurului, Valea Cetății, Meziadului, Farcu. În 2008 a primit Premiul de excelenţă al Municipiului Oradea – Ambasadorul anului 2008, pentru activități de dezvoltare de parteneriate transfrontaliere. Bihoreanul a fost consilier personal al Ministrului Delegat pentru Ape și Păduri în perioada 2013 – 2014, iar până recent a deținut pentru aproximativ un an funcția de Secretar de Stat al aceluiași Minister.

Alexandru Tănase

Alexandru Tănase e omul provocărilor. Proaspăt asociat în cea mai mare companie de insolvență din țară și coordonatorul zonei Transilvania, după aproape un deceniu de carieră bancară, Alex a pus un pariu cu sine când a decis, în 2011, să accepte o nouă încercare în dezvoltarea profesională. Curajul, determinarea, îndrăzneala, apetitul pentru risc și setea de cunoaștere l-au convins pe tânărul entuziast să-și lase în urmă zona de confort și să-și testeze propriile limite. A meritat, fiindcă 3 ani mai târziu s-a regăsit cu totul în poziția de manager, nominalizat de nenumărate ori ca exemplu pozitiv de colegii de echipă și desemnat chiar ambasador de imagine al CITR: „Am fost profund emoționat când echipa mea de la Brașov mi-a oferit cadou un tricou cu mesajul „cel mai bun șef”; a fost pentru mine un moment în care mi-am simțit inima ușoară, în care toate luptele cu sine și cu percepțiile altora au dat rezultat.” Acesta este amănuntul biografic, invitația la reflecție care i-a confirmat lui Alex crezul, conform căruia „limitele sunt doar în mintea noastră”. Alex a absolvit studiile economice la UBB Cluj și cele de master în Brașov, cu specializarea în Drept. E o fire sportivă, cele mai mari pasiuni sunt schiul și baschetul și îi place să fie înconjurat de oameni, fiind convins că e dependent de socializare și de împărtășit experiențe. E un familist convins, care vrea să fie, înainte de toate, prietenul copiilor săi.

Antonia Nica

AntoniaNica ~ dirijor al Corului Fiat Lux ~ Antonia Nica este unul dintre continuatorii mişcării corale orădene, ce în ultimii 11 ani a reuşit să aducă emoţie în sufletul auditoriului dar şi motivaţii adevărate tinerilor pentru a trăi în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Ca şi fondator şi dirijor al Corului Fiat Lux, profesor de educaţie muzicală, Antonia Nica se defineşte pe sine ca un „vânător de stări privilegiate”, stări create prin unirea acelor voci ce simt, trăiesc şi trasmit la unison, prin complexe armonii, emoţii. Povestea sa de viaţă aduce în prim plan o cheie a succesului obţinută prin ore de muncă, perseverenţă, ritm susţinut şi răbdare în ceea ce înseamnă activitatea muzicală. O viaţă trăită din plin, cu momente de cotitură marcate de greutăţi, dar în acelaşi timp, ancorată în modelul de viaţă al unor oameni valoroşi. În timpul liber îşi îngrijeşte propria plantaţie de lavandă, pe care o valorifică creând frumoase decoraţiuni şi produse.

Un eveniment marca

În sprijinul

Sponsori

Parteneri media

Cu sprijinul