•        Contactează-ne: +40 770 761 256
 • Slideshow 11even
 • Amazing Business App
 • Integrated Project Management
 • Integrated Project Management

Fundația
Comunitară
Oradea

aducem împreună oamenii care mișcă lucrurile

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Program de finanțare pentru inițiative de mediu și educație. Venim în 5 orașe, prin 5 fundații comunitare, o federație și un finanțator privat cu viziunea unor comunități locale puternice (Lidl România). E multă forță partenerială în acest demers. Ea pune în mișcare 250.000 de euro pentru micro-granturi care construiesc încredere în rețelistici de oameni și sprijină soluții cu punctul pe ”i”nițiative locale. Din comunitate, pentru comunitate, de la provocări, la soluții-putere.
Oamenii de fond, cred în oameni și fac schimbări să se întâmple. Și așa povestea începe.
Detalii: fondulpentruunviitormaibun.ro

Calendarul evenimentelor FCO

 • Swimathon

  eveniment prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative/cauze/proiecte de implicare în comunitate
 • Femina

  - 4 workshopuri
  - 8 mentori
  - 8 proiecte
 • Bursa talentelor

  iniţiativă care încurajează performanţa tuturor celor înscriși într-o formă de învățământ și care dezvoltă sau vor să dezvolte proiecte ce au ca scop realizarea unor produse inovatoare
 • 11even

  Evenimentele 11even sunt create pentru a deschide mintea şi sufletul participanţilor, pentru a inspira şi pentru a genera decizii pozitive legate de viaţă şi carieră
 • Fondul Științescu

  este o mișcare națională care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disiplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale
 • Fondul de burse

  este un program social de sprijin pentru continuarea studiilor pentru elevi proveniți din familii defavorizate
 • Gala Comunității Bihorene

  s-a născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă în comunitatea noastră. Cu fonduri mai mari sau mai mici, de multe ori numai prin voluntariat, oameni cu gânduri bune acționează în beneficiul altora și al comunității

Bursa Talentelor 2019


Prezentare proiecte BT 2019


1. Talentul nu are etnie

Buget: 8.775 lei

Pentru că cei de la Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca cunosc potențialul copiilor cu care lucrează zilnic, își doresc completarea cursurilor de la școală cu o serie de ateliere practice. Ținând cont de interesele copiilor, vor derula pe o perioadă de nouă luni cursuri de chitară, teatru, cor, antrenamente sportive, ateliere de pictură și ateliere de artă culinară pentru 50 de elevi din Tinca.

După perioada de inițiere și dobândirea primelor deprinderi artistice, copiii vor avea ocazia să arate ceea ce au învățat la ateliere, în cadrul diferitelor evenimente și acțiuni ce vor avea loc cu și pentru ei, atât în Tinca cât și în alte localități ale județului Bihor.


2. Oglinda sufletului în culori

Buget necesar: 12.070 lei

La Centrul de zi din Sânnicolau Român trec pragul, zilnic, peste 50 de copii din sat, marginalizați social. Aceștia beneficiază aici de sprijin la teme, consiliere, activități recreative și o masă caldă.

Pornind de la premisele că pictura este o bună metodă de terapie și că prin culoare putem descoperi sentimente ascunse ale copiilor, cum ar fi: mânia, frica, frustrarea, copiii vor fi sprijiniți prin activitățile propuse să se exprime cât mai liber. Interpretarea picturilor va fi un punct important de la care se va porni consilierea individuală. Arta va fi folosită ca terapie pentru problemele depistate în cadrul ședințelor de consiliere psihologică.

Ca parte din proiect, întâlnirile cu reprezentanți din comunitate vin să completeze lipsa informațiilor pe diverse teme de interes civic. Reprezentarea prin pictură a ceea ce au reținut copiii de la aceste întâlniri le va sedimenta și mai bine cunoștințele.


3. Pro Discipulus

Buget necesar: 10.710 lei

Atunci când un comportament ostil între două sau mai multe persoane este intenționat și repetat de-a lungul timpului, fie că e vorba despre insulte, bătăi, agresiune emoțională etc., avem de-a face cu bullying-ul. Este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani și pe care insituțiile de învățământ cu greu îl identifică și îl gestionează. Așa cum ne arată statisticile Organizației Mondiale a Sănătății, suntem în topul primelor trei țări din Europa când vine vorba de bullying.

Pro Disciopulus propune instrumente creative menite să combată acest fenomen. Primul pas în a-i trata pe ceilalți cu respect este înțelegerea că suntem diferiți. Pe parcursul a două întâlniri de grup, prin aplicarea formularelor Persolog, care identifică profilul comportamental, 45 de elevi vor conștientiza atât caracteristici ale propriei personalități, cât și diferențele dintre ei și alți elevi. Discuțiile și activitățile creative de îndemnare la manifestarea empatiei vor face mai ușoară gestionarea relațiilor cu ceilalți.


4. Consumă Sustenabil!

Buget necesar: 16.645 lei

Într-o lume a consumerismului, inclusiv copiii sunt încurajați să consume și să cumpere compulsiv, fără să se gândească la nevoile lor reale și la consecințele cumpărăturilor haotice, din care rezultă risipa alimentară.

Educația despre risipă și responsabilitate sunt elemente cheie, pe care elevii le vor deprinde după participarea la activitățile din acest proiect.

Prin ateliere educative și practice, peste 200 de copii și 20 de profesori vor învăța despre risipa de hrană din România și din lume și vor primi sugestii de rețete creative în care să folosească resturile alimentare gătite anterior. De asemnenea, vor învăța cum să meargă la cumpărături, cât îi costă de fapt ”super-ofertele” și cum se pot organiza sustenabil alimentele în frigider.


5. Caravana științei

Buget necesar: 12.500 lei

Științele aplicate din zona fizicii, chimiei, informaticii, roboticii, biologiei sau matematicii, mai complet spus, domeniile STEM, devin tot mai fascinante pentru elevi, odată cu aplicarea unor noi metode de predare a acestora.

Echipa de proiect, formată din trei elevi, olimpici la științe și participanți la diferite concursuri din domeniu, se gândesc și la colegii lor mai mici și vin în întâmpinarea acestora cu o caravană care va circula prin mai multe școli, inclusiv în mediul rural. Peste 500 de elevi de gimnaziu vor fi implicați în experimente din domeniul fizicii și chimiei, dar vor lua parte și la prezentări de prototipuri și roboți. Toate aceste demonstrații interactive au ca scop stimularea curiozității participanților, dar și îndreptarea acestora spre diverse cluburi de științe, unde să își aprofundeze cunoștințele.


6. AntreprenorIng

Buget necesar: 11.305 lei

Studiile de specialitate spun că generația actuală de studenți este puternic orientată spre antreprenoriat. Încercând să răspundă acestei nevoi a tinerilor, ”Self-up”, un cerc științific studențesc organizat în cadrul Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică din Oradea, va derula cea de-a doua ediție a concursului „AntreprenorIng”, dedicat studenților la Facultățile de Inginerie Managerială și Tehnologică din toată țara.

În cadrul acestui concurs, desfășurat sub forma unei tabere de trei zile la munte, tinerilor li se va oferi oportunitatea de a-și formula ideile de afaceri pe care le au, prin întocmirea unor planuri de afaceri. Vor primi sfaturi și vor interacționa cu persoane care au experiențe antreprenoriale de succes. Pentru a putea urmări și sprijini ideile rezultate în urma concursului, echipa de proiect va invita studenții să participe ulterior, la un incubator de afaceri, menit să transforme planurile în afaceri reale.


7. Deplastificat

Buget necesar: 14.450 lei

Problema poluării cu plastic este abordată tot mai des în ultimii ani la nivel mondial. Informarea și mai apoi aplicarea soluțiilor sunt pașii de urmat pentru a diminua cât mai mult poluarea.

Pentru că educația se face de la vârste fragede, echipa de proiect propune activități pentru copiii din ciclul primar și gimnazial, pornind la drum, prin școli, cu PlastiCaravana. Aceasta va cuprinde 5 standuri, în cadrul cărora participanții vor afla, prin infografice și jocuri interactive, de ce e nociv plasticul și ce pot face ei, împreună cu părinții lor, pentru a diminua această problemă.

Comunitatea va fi invitată la implicare prin contactarea cafenelelor, restaurantelor, școlilor, etc. pentru a le propune o listă de alternative și acțiuni punctuale pe care le pot implementa pentru a reduce utilizarea de plastic, în special a celui de unică folosință.

8. Tineri speciali în viața de zi cu zi

Buget necesar: 19.975 lei

În societatea noastră, un absolvent al unei școli speciale are în față un drum închis. Există foarte puține opțiuni pentru acești tineri după absolvirea unei școli speciale sau a unei școli profesionale.

Proiectul propus de Asociația Corabia Speranței are ca beneficiari principali tinerii cu nevoi speciale, care, datorită unui diagnostic care ne sperie pe mulți dintre noi (epilepsie, schizofrenie, deficiență mintală, elemente din spectrul autist etc.), au puține șanse să socializeze.

Cu scopul de a schimba mentalități și de a depăși prejudecăți se vor organiza săptămânal ateliere de creație, unde tinerii cu nevoi speciale vor realiza împreună cu voluntarii diverse produse, iar la finalul săptămânii aceștia vor servi voluntarii cu produse gătite de ei. Va avea loc și o tabără de vară, unde acești tineri vor participa împreună cu alți adolescenți în formula unor echipe mixte.

O altă activitate din proiect propune o masă rotundă cu invitați din diferite domenii, pentru dezbaterea unor aspecte de interes pentru posibilitățile de integrare profesională și socială a tinerilor cu nevoi speciale.

9. EduCrea(c)tiv

Buget necesar: 10.710 lei

Predarea creativă este cheia pentru a ajunge la mintea elevilor, iar ea merită abordată cât mai des în sistemul de învățământ. Acest proiect constă în desfășurarea unor activități de stimulare a creativității și a gândirii divergente atât în rândul studenților, viitori dascăli în sistemul de învățământ românesc, cât și în rândul școlarilor mici.

Echipa de proiect va organiza cursuri de formare interactive adresate studenților, masteranzilor, doctoranzilor și alumni, precum și cadrelor didactice din județ, interesați de domeniul predării/ învățării creative. Ajuns la a 8-a ediție, simpozionului studențesc: ”UEO International Student Symposium on Creativity, Imagination and Innovation” va provoca studenții să coordoneze ateliere pe tema creativității și să susțină în plen lucrări științifice pe aceeași temă.

Componenta practică și aplicativă va fi desfășurarea de către studenți în cadrul a 16 activități de învățare creativă a limbii engleze în școli, cu accent pe exersarea și dezvoltarea gândirii divergente la elevii din ciclul primar.


bursa-telentelor-2019-2
bursa-telentelor-2019-3
bursa-telentelor-2019-4
bursa-telentelor-2019-5
bursa-telentelor-2019-6
bursa-telentelor-2019-7
bursa-telentelor-2019-8
bursa-telentelor-2019-9
bursa-telentelor-2019
bursa-telentelor-3325
bursa-telentelor-3327
bursa-telentelor-3407
bursa-telentelor-3546
bursa-telentelor-5

Sponsori
Bursa Talentelor 2019

amazing
black
celestica
comunicationsmedia
crisul
decitex
eber
ecobh
egv
eltex
essers
joyful
mark
mediabank
medlife
nidec
partizan-eco
partizan-sec
phen
plexus
prestige-business-center-3d769ec3670897bf55d90d5bc4f94881
prestige
question
romcom
rotaract
sema
vernicolor
vezuv
viva
vpk
zaleco

 • "Avem plăcerea de a vă invita la conferința ”NextGen’’, eveniment organizat de International School of Oradea. Evenimentul va avea loc în Oradea, având ca tematică dezvoltarea creativității în educația copiilor.... facebook.com/fcoradea/posts…"

  @FCOradea

logo fundatia comunitara oradea

Newsletter

Fii la curent cu implicarea în comunitate

Numele și adresa ta de e-mail vor fi folosite numai pentru a-ți trimite informații despre activitățile noastre.