Skip to main content

#2 Noutăți de Fond de la Baia Mare

By Teodora Albiter
|
|

Multe noutăți și oportunități veți găsi în cele ce urmează, semn de activitate intensă în spatele cortinelor celor 5 proiecte finanțate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Baia Mare.

Perioada premergătoare sărbătorilor este un bun prilej prin care Asociația Autism Baia Mare creează contexte de socializare pentru copiii și tinerii beneficiari ai centrului prin care aceștia să exerseze comunicarea, să învețe să lucreze împreună cu voluntarii și să se obișnuiască cu un mediu natural de grădiniță sau școală.    ‍Vino și tu alături de ei sau dă mai departe informația unui prieten care ar vrea să se alăture atelierelor de creație și să petreacă timp de calitate împreună cu copiii și tinerii cu autism.   

𝐂𝐚̂𝐧𝐝? marțea, în perioada 8 noiembrie – 10 decembrie 
𝐃𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐞 𝐨𝐫𝐚̆? între orele 16-18
𝐔𝐧𝐝𝐞? la sediul Centrului de Zi de Recuperare din strada V. Babeș, nr. 52
𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐢𝐧𝐞? voluntari de toate vârstele
𝐔𝐧𝐝𝐞 𝐯𝐚̆ 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚𝐭̦𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭̦𝐚? la numărul de telefon 0751699652.


Inițiativa School Bike a cercetat timp de 3 luni cum ar arăta diminețile în care perimetrele școlilor din Baia Mare nu ar fi dominate de mașini și ar fi mai mult încurajată deplasarea zilnică a copiilor la școală cu bicicleta.

După mai multe sesiuni de informare, un dialog activ cu organizații de bicicliști locale, sesiuni demonstrative pe biciclete și trotinete spre școală, posibile soluțiile au și apărut:

🔸marcarea și înființarea de noi piste pentru bicicliști, care să se interconecteze cu cele existente deja;

🔸 promovarea mai intensă a unui stil de viață sănătos și educarea copiilor încă de la vârste fragede pentru un comportament eco-friendly.

School Bike Baia Mare este un proiect pilot menit să sublinieze importanța colaborării între diverși actori locali, precum și faptul că o facilitare a acestei cooperări poate genera, în mod direct, soluții concrete și inovatoare de dezvoltare urbană. 

Vă lăsăm să vedeți în videoclipul de mai jos care a fost atmosfera din timpul activităților din toamna aceasta. Activități similare vor fi reluate în primăvară!


Săptămâna trecută echipa Rotaract a fost gazda unei Mese rotunde, un eveniment care a avut drept scop facilitarea dialogului între autorități și ONG-urile care lucrează cu persoanele cu dizabilități. Iată care au fost principalele nevoi care au reieșit:

🔸 colaborare și dialog susținut;

🔸 creșterea gradului de profesionalizare a serviciilor de asistență socială;

🔸 diversificarea ofertelor de activități pentru persoanele cu dizabilități. A fost un timp fain care a deschis porțile pentru colaborări viitoare!


Inițiatorii Artă-mă vă scot arta-n cale și porniți în cele trei aventuri mișto pe care vi le propun:

📱ART-turist: redescoperă pas cu pas poveștile Băii Mari într-un tur tip vânătoare de comori.

🖼 ART-foto: pornește la vânătoare de peisaje citadine și contribuie la o viitoare expoziție virtuală.

🎨 ART-desene: descarcă fișele tip carte de colorat de pe site-ul muzeului, colorează-le și mergi cu ele la muzeu. Ți-au pregătit surprize!

Pentru mai multe informații accesați: http://www.muzartbm.ro/arta-ma/


Oameni de #fond

‍Împreună cu oamenii de #fond investim în comunități solidare și conectăm idei, inițiative, pricepere pentru a schimba în bine mediul și educația din Baia Mare. În acest calup de noutăți o aducem în prim-plan pe Andreea, de la Asociația Banca pentru Alimente Maramureș, care ne împărtășește viziunea ei despre cum fiecare putem contribui la schimbare.

Băimărenii compostează își dorește să aducă în fața băimărenilor ideea de compost. Ideea de a recicla, de a reduce din risipa asta alimentară care se produce în 49% din gospodării și de a le arăta practic cât e de simplu să transformăm deșeurile, gunoiul în hrană, în hrană pentru pământ. De prea mulți ani se face o agricultură de tip minier în care doar extragem din pământ și nu dăm nimic hrănitor înapoi, folosind substanțe chimice care pe moment poate că ajută, pe moment poate că…nu știu. Este o soluție pentru producție în masă dar nicidecum pe termen lung. Pe termen lung noi ar trebui să fim mai conștienți de tot ceea ce pământul are nevoie și de faptul că putem să producem hrană din gunoi. ‍‍” 

Andreea Chiș, coordonator Banca pentru Alimente Maramureș

Evenimentele noastre

| , ,
Vă invităm să faceți valuri de bine în calitate de donatori, ambasadori sau înotători ai cauzelor…
| ,
Miercuri, 13 decembrie, a avut loc Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia am pre…
|
S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…