Ei chiar au nevoie de noi
Numele echipei: Tinerii ajută
Liceul de provenienţă: L.T. Baptist "Emanuel" Oradea, C.T. "Traian Vuia" Oradea
Organizaţie gazdă: Fundaţia de caritate "Poarta Bucuriei"
Suma finanțare YB: 1800 lei
Descriere proiect: Toata povestea acestui proiect a stat in dorinta lui Ghete Daniel de a face ceva pentru acei copii de la centrul de plasament, ideea care a prins contur doar cu cateva zile inainte de depunerea proiectului. Noi ca si echipa am asteptat sa vedem rezultatele alegerii proiectelor si sa ne cheme la interviu. Dupa interviu avea sperante ca totul va fi bine asa ca am demaray proiectul prin vizitarea centrului ca sa cunoastem persoanele care lucrau acolo si copiii cu care urma sa lucram urmatoarele 2 luni.
In urma primirii finantarii am stiut ca vom putea face ceva frumos din acest proiect si prin el sa ajutam macar putin la dezvoltarea acestor copii.Urmatorul pas in implementarea proiectului a fost organizarea activitatilor care vor avea loc la centru cu copiii.
Noi ca si echipa am inceput sa facem voluntariat la centru prin fundatia gazda si incetul cu incetul s-au adunat cativa voluntari ajungand la un frumos numar de 15 persoane. Acest numar credem ca va fi si in continuare, fiind cei care vor continua aceasta misiune a tinerilor de ai ajuta pe copiii de la cantrul de plasament.
Aceasta echipa a fost ajutata foarte mult pe parcursul implementarii proictului de monitorii pe care i-a avut, fiind cei care ne-au indrumat si au muncit cot la cot cu noi si la centru cand trebuia sa facem activitati si jocuri cu copii si la organizarea evenimentelor. In urma colaborarii dintre echipa,voluntari si monitori s-a format o prietenie dar si o legatura mai puternica pentru viitor si speram ca si pentru alte proiecte tot asa de frumoase.
Prin acest proiect am dorit si sa aprindem un semnal de alarma pentru tinerii care de multe ori nu au ce face respectiv am dorit sa-i incurajam sa faca voluntariat in astfel de locuri ca centrele de plasament pentru ca in primul rand ii ajuta pe copii dar se dezvolta si pe ei insisi prin emotiile si trairile pe care le incearca cand merg la acei copii si acest lucru e mai folositor decat a sta in fata unui monitor.