L.I.V.E.
Numele echipei: L.I.V.E.
Liceul de provenienţă: Colegiul National „Emanuil Gojdu” Oradea
Organizaţie gazdă: Rotaract Club Oradea
Suma finanțare YB: 1700 lei
Descriere proiect:
L.I.V.E. a fost un mega proiect creeat si implementat de o echipa de liceeni, membri ai Interact Oradea, cu suportul financiar asigurat de YouthBank. Proiectul s-a adresat tuturor tinerilor cu varste cuprinse intre 15-19 ani care au dorit sa afle mai multe despre problemele comunitatii lor incat sa contribuie la rezolvarea lor si sa se distreze, intr-un mediu antrenant si distractiv, la fiecare activitate pregatita de organizatori. Proiectul a debutat cu festivitatea de deschidere la hotelul Nevis, unde, am prezentat proiectul din nou si le-am explicat concuretilor fiecare proba in parte , in special proba de stafeta pentru care participantii aveau nevoie de un ONG sau o actiune caritabila pe care sa o reprezinte, apoi am asitat la un training pe tema "Leadership si diferenta dintre lideri si sefi", asigurat gratuit de catre organizatori.
Prima proba, cea de ecologizare, a constat intr-o excursie pe malurile Crisului Negru, in apropriere de Salonta. Ajunsi aocolo am organizat diferite jocuri de teambuilding cu scopul de a sparge gheata dintre participanti si de a ne cunoaste mai bine, mai apoi am trecut la desfasurarea propriu-zisa a porbei de ecologizare in urma careia au fost stranse aproximativ 35 de saci menajeri plini cu gunoaie. Imediat depa terminarea primei probe, am trecut la proba de stafeta, cea care a triat echipele, fiind alese cele trei echipe care au mers mai departe la ultima etapa a proiectului, cea de treasure-hunt. Ultima proba a avut loc in orasul Oradea, concurentii invartindu-se intre cele mai importante puncte turistice din oras, neavand voie sa foloseasca niciun mijloc de transport.
In final ne-am intalnit pe dealul Ciuperca, unde le-am acordat premiile si le-am pus intrebari despre ce le-a placut din tot proiectul sau ce ar trebui sa schimbam in cazul unei continuintati a proiectului.