Împreună pentru verde
Numele echipei: Eminescienii Eco
Liceul de provenienţă: C.N. "Mihai Eminescu" Oradea
Organizaţie gazdă: -
Suma finanțare YB: 1500 lei
Descriere proiect: Proiectul se încadrează în categoria domeniului ecologic, a mediului înconjurător. Scopul acestui proiect este de a reamenaja parcul din fața liceului C.N. Mihai Eminescu Oradea, dar în același timp de apropiere a elevilor de mediu și de a-i conștientiza de importanța acestuia.
Proiectul s-a derulat în doua etape:
- Etapa I s-a desfășurat în perioada 1-30 aprilie. În această perioadă echipa a realizat afișul proiectului, pliantele, care au fost distribuite în școală. Ca mod de promovare, am ales să înființăm o pagină a proiectului pe Facebook, unde să ținem la curent elevii școlii și nu numai în legătură cu activitățile din cadrul acestui proiect și întrunirile cu voluntarii. În data de 19 aprilie am avut o întâlnire cu șefii claselor V-XII, unde am informat de existența acestui proiect, ca mai apoi să transmită întregii clase. În urma acestei întâlniri s-au înscris aproximativ 60 de voluntari, pentru a ne ajuta la curățarea grădinii, iar mai apoi la plantare. Am ales să creăm și o adresă de e-mail, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., unde cei care doresc să participe ca voluntari la acest proiect să ne scrie un mail împreună cu datele lor de contact. La nivel de școală, am organizat o colectare de maculatură (foi,cartoane). În același timp, cu o parte din voluntari am curățat curtea interioară, deșeurile colectate fiind puse în aproximativ 20 de saci.
- Etapa II a avut loc în din 30 aprilie până în 31 mai.
Etapa a II-a a inceput in forta la Eminescu, cu primul targ pentru suplimentarea fondurilor, un targ de Paste unde s-au vandut felicitari tematice, briose si dulciuri organizat in data de 30 aprilie. La putin timp dupa, in 15 mai s-a organizat un targ de prajituri la stand fiind o gamă variată de preparate de cofetărie-patiserie. La sfarsitul lunii au fost cumparate si amplasate in curtea din fata scolii 4 banci ce vor sta de acum inainte la dispozitia elevilor, parintilor sau profesorilor. Ne dorim sa continuam si sa dezvoltam acest proiect si anul viitor, incercand sa plantam diferiti arbori si sa amenajam niste alei.