Internet Salonta
Numele echipei: YB Salonta
Liceul de provenienţă: C.N. "Arany Janos" Salonta
Organizaţie gazdă: -
Suma finanțare YB: 1300 lei
Descriere proiect: Proiectul “INTERNET SALONTA” este primul proiect social media din Salonta, echipa YBSalonta a reuşit să ofere acces la internet persoanelor care au nevoie, de la elevii până la simpli oamenii care îşi verifica e-mailul.
Scopul echipei YBSalonta a fost atins, am realizat o reţea sigură, stabilă şi rapidă, astfel după calculele echipei au fost conectate peste 1532 aparate wireless la intreaga reţeauă şi viteza constantă în Municipiul Salonta a fost de aproximativ 20-30 Mb/s, iar in Comuna Mădaras viteza a fost de aproximativ 6 -10 Mb/s.
Proiectul a început prin nevoia de cunoaştere, de acces la informaţie, astfel noi, echipa YBSalonta am ajus la concluzia că făra internet nu avem cum să cunoaştem, să invăţăm, să ne distrăm sau să socializăm. Internetul înseamă o lume nouă, plină de orizonturi şi nu trebuie să fie limiată. Dupa un studiu amănunţit am ştiut că trebuie să realizăm acest proiect, echipa a fost formată din Cizmaş Lorena Paula, Ciobanu Ioan Georgian, Ionuţ Diana Mălina şi Toma Diana.
Timpul a fost preţios şi foarte scurt dar am reuşit să ducem la sfârşit acest proiect, am avut şi cateva presiuni din partea partidelor, dar cu ajutorul doamnei profesoare Buz Ramona şi domnului profesor Illyes Lajos Demeter am reuşit să trecem la treabă.
Elevii din Colegiul Naţional Arany Janos Salonta au fost foarte activi la ideea noastra, despre proiectul nostru şi au realizat o comunicare foarte bună, astfel promovarea proiectului s-a făcut prin diferite moduri (online şi offline). Le mulţumim si instituţiilor, Colegiul Naţional Arany Janos Salonta, unde doamna director Nagy Zoe a aprobat cererea noastră pentru montarea antenelor, Asociaţia Pro Salonta şi Primăriei Comunei Mădaras, pentru tot personalul şi în special domnului Dan Păcală.
Astfel dupa o colaborare foarte strânsă şi o activitate bine planificată am reuşit să terminăm acest proiect!