Skip to main content

5 proiecte care aduc un plus de valoare în comunitatea bihoreană prin Bursa Talentelor

By Beatrice Bungo
| ,
| ,

5 la număr sunt proiectele pe care le finanțăm prin Bursa Talentelor, ediția a X-a. Acestea fie răspund unor nevoi ale societății în care trăim, fie vin cu un plus de valoare. Cele 5 proiecte care urmează să fie implementate în anul 2024 au în vedere activități culturale desfășurate în mediul rural, psihologie sportivă, muzicoterapie pentru persoane cu dizabilități și crearea de deprinderi gospodărești în rândul copiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale. Ce presupune fiecare proiect mai exact? Afli în rândurile următoare:


Teatrul vine la tine 

„Teatrul vine la tine” este proiectul Asociației Culturale Teatrul de Copii prin care arta teatrală va ajunge în mediul rural. Publicul țintă al acestor spectacole este reprezentat de seniorii din mediul rural, care nu au acces la activități culturale în proximitatea lor. Același proiect propune și interconectarea între generații. Spectacolele de teatru vor fi jucate pentru un public format în mare parte din vârstnici dar și din tineri între 11-18 ani din aceleași comunități rurale. Coordonatorii de proiect estimează un număr de 500 de beneficiari participanți la cele 5 spectacole de teatru care vor avea loc în Suplacu de Barcău, Gepiu, Tinca, Tulca, Vadu Crișului din județul Bihor.

Valoare proiect: 19.258 Lei


Prin muzică creăm comunitate

„Prin muzică creăm comunitate” este proiectul prin care se va înființa un ONG care va oferi servicii de muzicoterapie persoanelor cu dizabilități precum sindrom down, autism sau scleroză multiplă. Scopul acestui viitor ONG este să ofere unui număr de circa 35 de adulți cu dizabilități posibilitatea de a avea acces la activități creative sau terapii gratuite, oportunități de care au parte tot mai puțin după împlinirea vârstei de 18 ani. Activitățile de muzicoterapie pe care le va oferi ONG-ul vor facilita comunicarea în rândul beneficiarilor și vor crește calitatea vieții lor sociale. Muzicoterapia va contribui și la incluziunea socială în rândul oamenilor fără dizabilități care vor putea participa și ei la sesiunile de grup.

Valoare proiect: 14.954 Lei


Festivalul Zilelor Colorate 

„Festivalul Zilelor Colorate” este proiectul Asociației Zile Colorate care presupune organizarea unui festival de teatru pentru comunitatea din Suplacu de Barcău. Asociația își desfășoară activitatea în această comunitate, unde a reușit de-a lungul timpului să construiască un mediu propice pentru activități destinate mai multor categorii de vârste. Festivalul Zilelor Colorate este menit să faciliteze conexiunea între generații, dar și accesul la activități culturale. Pentru ca festivalul să aibă loc, Asociația va ridica un amfiteatru din finanțarea obținută și va organiza evenimentul de care se vor bucura aproximativ 180 de copii, adolescenți și adulți din comuna Suplacu de Barcău și din satele învecinate.

Valoare proiect: 15.000 Lei


Dincolo de fizic

Dincolo de fizic este proiectul unor tineri liceeni care promovează importanța mentalului în lumea sportului. Proiectul promovează înțelegerea aspectelor psihologice și mentale importante pentru un sportiv amator sau profesionist. Pentru a pune accentul pe ceea ce se întâmplă la nivel psihologic, proiectul propune organizarea unui workshop cu personalități sportive, sesiuni de mindfulness, precum și activități sportive cum sunt meciurile de fotbal sau alergarea. Proiectul se adresează atât copiilor și tinerilor, precum și adulților.

Valoare proiect: 12.268 Lei


Casa de la Școală

„Casa de la Școală” este proiectul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 din Oradea. Proiectul are în vedere transformarea spălătoriei școlii într-o mini-garsonieră care să imite spațiile dintr-o casă și organizarea unor activități gospodărești menite să îi învețe pe beneficiarii copii cu CES să se adapteze mediului în care trăiesc și să își creeze deprinderi utile în viața de zi cu zi, care să-i ajute la maturitate. „Casa de la Școală” se va adresa unui număr de circa 140 de copii și elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, precum și altor copii și elevi cu dizabilități intelectuale grave, severe și/sau asociate, moderate sau ușoare din Oradea.

Valoare proiect: 15.516 Lei

Bursa Talentelor este programul prin care susținem dezvoltarea de proiecte cu impact în comunitatea din Oradea, din județul Bihor. Cum? Oferim sprijin financiar și mentorare în implementarea unor idei care aduc o îmbunătățire a calității vieții locuitorilor din județul Bihor în domenii precum: educație, mediu, sănătate, social, cultură, digitalizare, etc. Noi, Fundația Comunitară Oradea, finanțăm proiecte care produc schimbări bune fie în mediul urban, fie în cel rural.

Evenimentele noastre

| , ,

Împreună facem valuri de bine la Swimathon Oradea 2024

Vă invităm să faceți valuri de bine în calitate de donatori, ambasadori sau înotători ai cauzelor…
| ,

Gala Comunității Bihorene 2023 a inspirat oamenii prin puterea exemplului

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia am pre…
|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…