FCO Hub - Comuniteca

Fundația Comunitară Oradea s-a mutat în casă nouă! Am inaugurat în 14 Octombrie, în incinta Magazinului Crișul, primul spațiu pentru comunitate din Oradea: un cadru şi un loc pentru cei care cred că implicarea activă și dedicarea pot face diferența. Mai mult decât un simplu spațiu, acest veritabil centru comunitar înseamnă inițiativă. Este un centru al comunității, un loc pentru cei care cred că putem schimba lumea din jur dacă fiecare dintre noi ne dăruim câte puțin.

Comuniteca Atelier, se află în Crișul Shopping Center la etajul 1 și găzduiește ateliere gratuite pentru copii, tineri și seniori: Coder Dojo, artă, științe, teatru în limba română și maghiară, biologie, caligrafie, photoshop, creație vestimentară, meteorologie, ecologie, fotografie, educație rutieră etc.

Comuniteca&Co, spațiul aflat la etajul 2, în incinta Crișul Shopping Center, este împărțit în spațiu de co-working, laborator IT și imprimare 3D, și o sală de ședințe. Aici găzduim activitățile tinerilor noștri din programul Youth Community, întâlnirile membrilor viitorului Club de Seniori al FCO, activități ale ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor care doresc să desfășoare proiecte pentru comunitate. De asemenea, accesul în spațiul de co-working este gratuit pentru toți acționarii FCO care susțin programele noastre cu o donație recurentă de 100 lei /lună.

Activitățile din Comuniteca sunt gratuite, acoperirea cheltuielilor de gestionare a spațiului și a materialelor necesare desfășurării atelierelor și programelor va fi făcută din donații și sponsorizări. Căutăm 20 de companii care să susțină activitățile Comuniteca cu 2500 euro/an astfel încât să putem continua să oferim acces gratuit celor care vor participa la activitățile noastre.

Ce am realizat în 2019?

• 108 ateliere pentru copii și tineret
  • 4 întâlniri ale membrilor Youth Community
  • 4 întâlniri ale Clubului Seniorilor
  • 4 evenimente (din domeniul ecologic, social, cultural și antreprenorial)
  • 10 întâlniri ale altor ONG-uri/grupuri de inițiativă
  • 20 mentori
  • 380 de copii și tineri participanți

Am deschis Hub-ul Fundației Comunitare Oradea.

Sponsor principal

Vernicolor