Fondul “Educație pentru azi”

Fondul “Educație pentru azi” susținut de PEPCO ROM NIA își dorește să creeze o viață normală pentru copii din mediul rural proveniți din familii defavorizate. Acești copii nu au șansa de a deprinde în familie abilități esențiale de viață sau de a avea acces la informație. Aceste programe sunt menite să le ofere oportunități la învățare pe care altfel nu le-ar fi putut avea.

Programul a finanțat organizații nonguvernamentale sau persoane private care vor să desfășoare programe educaționale non-formale. Programele vizează dezvoltarea abilităților de viață și capacitatea de integrare socială ale acestor copii. Metoda de desfășurare presupune implicare activă și este susținută prin materiale suport sau orice altă metodă educațională relevantă.

În urma procesului de jurizare, au fost alese spre finanțare 7 proiecte, care vor ajuta copiii defavorizați din mediul rural să își dezvolte abilități de viață:
  • 1. Activități educative pentru copii – Activități interactive de dezvoltare socială și emoțională pentru copiii din satul Șușturogiu
  • 2. Fotbal pentru toți copiii – Antrenamente de fotbal, de două ori pe săptămână, pentru copiii din 5 sate din județul nostru
  • 3. Cartea, prietenul meu pe viață - activități ludice, cu rolul de a-i familiariza pe copiii din localitatea Leș cu lumea cărților
  • 4. Diferiți, dar cu șanse egale – activități interactive pentru copii rromi și români din Tinca, cu scopul de a promova drepturile egalității, diversității și nediscriminării
  • 5. Pregătiți pentru viitor – ateliere interactive pe diverse teme (igiena corpului, educație financiară, utilizarea sigură a internetului și modelarea comportamentului în relațiile cu ceilalți) pentru copii din Sânnicolau Român
  • 6. În ritm cu viața – ateliere cu elemente de magie și experiment științific, joc de rol, analiza unui personaj, dicție, exerciții de improvizație etc., susținute de actori din Oradea pentru copii din comuna Roșia.
  • 7. Lumea din jurul meu - întâlniri tematice prin intermediul cărora copii romi, români, unguri și slovaci din Suplacu de Barcău vor descoperi specificul cultural al etniilor colegilor lor. Scopul proiectului este acela de a înlătura fenomenul de discriminare.

Fondul “Educație pentru azi”

Fii la curent cu implicarea în comunitate

Numele și adresa ta de e-mail vor fi folosite numai pentru a-ți trimite informații despre activitățile noastre.