Programul Youth CommUNITY

Scopul programului

Programul Youth CommUNITY e destinat tinerilor din județul Bihor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și își propune să dezvolte o comunitate de tineri responsabili, cu dorință de dezvoltare continuă, conștienți de nevoile comunității, capabili și dornici să producă, pe lângă bunăstarea personală, schimbări pozitive în comunitate.

Membrii selectați se implică în proiectele fundației, partipă la cursuri și întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare profesională și sunt pregătiți să dezvolte diverse inițiative civice pe care să le poată implementa cu resurse financiare mobilizate prin Bursa Talentelor sau Fondul Științescu.

Obiectivele programului pe 2019:

• Recrutarea a cel puțin 50 de elevi și studenți din județul Bihor;
  • Dezvoltarea a cel puțin 5 proiecte sustenabile care să fie propuse spre finanțare prin programul Bursa Talentelor;
  • După finalizarea programului (2 ani), cel puțin 5 membri să fie selectați pentru programe de internship derulate de companiile partenere;

Calendarul orientativ al programului:

Decembrie 2018 – martie 2019
Dezvoltarea, promovarea și adaptarea programului de tineret.

Etapa I

Martie 2019
Recrutarea propriu-zisă a membrilor prin intermediul a 2 etape: aplicație online și interviu.

Etapa II

Aprilie – iunie 2019
Participarea membrilor la diverse cursuri de informare și formare.

Etapa III

August 2019
Formarea membrilor pe arii de expertiză în cadrul unei școli de vară.

Etapa IV

Septembrie – octombrie 2019
Pregătiri finale pentru aplicarea spre finanțare a proiectelor dezvoltate în cadrul programului Youth CommUNITY la Bursa Talentelor și/sau la Fondul Științescu.

Etapa V

Noiembrie 2019
Pregătirea echipelor ale căror proiecte au fost selectate spre finanțare.

Etapa VI

Decembrie 2019
Prezentarea proiectelor selectate prin Bursa Talentelor și/sau Fondul Științescu, prezentarea rezultatelor programului Youth CommUNITY pe 2019 și anunțarea calendarului următoarei ediții.

Etapa VII

Ianuarie – decembrie 2020
Implementarea și monitorizarea proiectelor finanțate prin Bursa Talentelor sau Fondul Științescu și a evoluției personale și profesionale a tinerilor implicați în prima ediție. Recrutarea, formarea și pregătirea celor implicați în noua generație.

Pe durata programului, membrii Youth CommUNITY se implică în calitate de voluntar în proiectele Fundației Comunitare Oradea.

Proiect susținut financiar de:

Vernicolor

Sponsori: