Skip to main content

Alexandra crede că e mai bine să dai decât să primești

By Beatrice Bungo
| , ,
| , ,

Alexandra crede în “se simte mai bine să dai decât să primești”. Este mentor Comuniteca și prin dedicarea ei contribuie la dezvoltarea emoțională a copiilor, în timp ce seniorilor le demonstrează că și ei merită atenție, nu doar copiii și nepoții lor. De aproape un an ține atelierul de dezvoltare emoțională pentru copii și atelierul de sport și nutriție pentru seniori, două activități care spune că îi oferă energia bună de care nu poate face rost din altă parte.

La atelierul de dezvoltare emoțională, sinceritatea copiilor e cea care o fascinează. Nu vin cu grijile noastre de adulți, dar simt emoții asemeni celor mari.  Au totuși o grijă destul de importantă – vor să se facă mari, să crească, iar Alexandra îi ajută să facă asta din punct de vedere emoțional. Îi învață cum să își exprime emoțiile prin joc. Supărare, bucurie, furie sau entuziasm, sunt emoții pe care e perfect normal să le simtă, iar menirea Alexandrei este să îi ajute să și le exprime și să le gestioneze corect. A întâmpinat o singură provocare, și anume, să le mențină atenția. Reușește pentru că prin jocurile propuse, îi tratează ca pe adulții care vor să devină cât mai repede. 

De profesie e psiholog, dar a fost și instructor la o sală de fitness. Când aceasta s-a închis, se întreba încotro să-și dirijeze energia sportivă. Atunci a apărut Comuniteca. A aflat că suntem în căutare de mentori care să lucreze cu vârstnicii. Am pus-o pe gânduri în a se implica, iar norocul a fost că de mică are o conexiune extraordinară cu ei. Îi înțelege, e empatică și știe de ce au nevoie. Ne-a propus un atelier de sport și nutriție celor de peste 55 de ani și s-a apucat de treabă. Așa că Alexandra le demonstrează vârstnicilor cât e de important să se focuseze pe starea lor de bine. Ne-am ales cu o Alexandra atentă la fiecare ridicare de ganteră, la fiecare mișcare a seniorilor cu care face sport, iar de cealaltă parte îi avem pe seniorii care ne-o vorbesc numai de bine pentru felul în care le-a schimbat stilul de viață. Măsurăm succesul atelierului de sport și nutriție și prin număratul saltelelor întinse pe jos, pe care a fost nevoie să le suplimentăm rapid.

Alexandra e recunoscătoare pentru ceea ce îi oferă Comuniteca. Spune că poate pune pe OFF tot ce e în jurul ei și se poate concentra pe ceea ce îi place să facă – să lucreze la dezvoltarea a 2 generații aflate la pol opus. Se alimentează cu îmbrățișările copiilor care se întorc cu drag din vacanțe la atelierul de dezvoltare emoțională și cu entuziasmul vârstnicilor care descoperă sportul ca fiind un nou stil de viață. 


Susține atelierele Comuniteca și munca unor mentori ca Alexandra. Donează pentru organizarea de ateliere aplicate nevoilor actuale și dezvoltării copiilor, tinerilor și seniorilor din județul Bihor. Cu ajutorul tău oferim comunității experiența Comuniteca în mod gratuit.

#FacemBine împreună!

Evenimentele noastre

| , ,

Împreună facem valuri de bine la Swimathon Oradea 2024

Vă invităm să faceți valuri de bine în calitate de donatori, ambasadori sau înotători ai cauzelor…
| ,

Gala Comunității Bihorene 2023 a inspirat oamenii prin puterea exemplului

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia am pre…
|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…