Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

By Beatrice Bungo
| , ,
By Beatrice Bungo
| , ,

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și proiectele care au avut impact în comunitate în perioada 2020-2022. După 3 ani de la ultima ediție, Gala Comunității Bihorene a adunat mai bine de 180 de participanți: companii, persoane publice, ONG-uri și persoane fizice.

Publicul bihorean a fost invitat să își exprime aprecierea față de oamenii și proiectele cu impact major în comunitatea bihoreană. Au fost făcute peste 800 de nominalizări care au fost jurizate de consiliul director al Fundației, iar în cadrul Galei au fost desemnați câștigătorii fiecărei categorii.

Promotor al excelenței școlareCornelia Vesea, formatorul național care a implementat o alternativă educațională nouă în Oradea – Step by Step, în cadrul Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea. Alternativa funcționează de 25 de ani.

Promotor al culturii și arteiAlexandru Badea, tenor român cu o carieră apreciată la nivel internațional, care a adus la Oradea festivalul European Music Open, prin care a prilejuit publicului orădean intalnirea cu artişti de talie internaţională şi personalităţi importante ale culturii contemporane.

Excelență în meserie Alina Silaghi, director general la Agenției de Dezvoltare Locală Oradea. Premiul i-a fost acordat pentru munca depusă în promovarea municipiului Oradea ca destinație de investiții.

Voluntarul anului Claudia Buran, profesor la Colegiul Național “Samuil Vulcan” Beiuș. Premiul i-a fost acordat pentru acțiunile de voluntariat făcute prin intermediul Asociației “Avram Iancu” Beiuș, unde a desfășurat activități diverse în educație, sănătate, conservarea și promovarea tradițiilor.

Proiectul anului Smart City al VPK Packaging Salonta. Proiectul a fost desemnat câștigător la această categorie pentru crearea unui board game educațional, prin intermediul căruia aflăm cum să avem un oraș curat și verde.

Echipa anuluiCelestica România, companie. Echipa s-a implicat prin acțiuni de voluntariat, proiecte sociale, educaționale și de mediu. Compania dezvoltă soluții sustenabile, cu impact în comunitate.

ONG-ul anuluiAsociația Cătunul Verde. ONG-ul a primit această distincție pentru contribuția adusă în comunitate. A organizat prima piață volantă pentru producătorii locali din Oradea, tabere pentru copiii defavorizați, activități educaționale pentru copii și tineri. A fost implicat activ în acordarea de sprijin în criza refugiaților ucraineni.

Liderul care schimbă lumeaCorina Ene, primarul comunei Căbești. Premiul i-a fost acordat pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce. A implementat proiecte de digitalizare și de modernizare a comunei în care este lider. A prilejuit organizarea primei ediţii a Taberei Naţionale de Sculptură Căbeşti, în urma căreia există o expoziție permanentă de sculptură în spațiul neconvențional al Văii Roșiei.

Un premiu pentru munca depusă în cadrul activităților de voluntariat ale Fundației Comunitare Oradea i-a fost acordat Irenei Zsigmond.

Tot în cadrul Galei Comunității Bihorene au fost prezentate cele 5 proiecte din programul Bursa Talentelor, al Fundației Comunitare Oradea. Proiectele răspund unor nevoi educaționale și vor fi implementate în Oradea și în alte localități din județul Bihor în anul 2023. Sumele de bani necesare pentru implementarea acestora au fost strânse în cadrul Galei prin donațiile făcute de participanții care au ales să le susțină. La finalul serii, a fost strânsă suma de 106.000,00 Lei.

Proiectele susținute în cadrul Galei Comunității Bihorene pot fi descoperite aici.

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021
|

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.