AntreprenorIng

By Maria Ursu
|
By Maria Ursu
|

AntreprenorIng este proiectul Cercului Științific Studențesc al Self-UP Oradea, conceput exclusiv pentru descoperirea și provocarea spiritului antreprenorial al studenților din domeniul Inginerie și management și mobilizarea acestora într-un mediu atractiv de învățare, rezultatul final fiind dezvoltarea competențelor antreprenoriale.


Proiectul, gândit ca îmbinare a mai multor forme de învățare importante și benefice pentru studenți se derulează și este structurat în câteva etape, fiecare dintre acestea fiind descrise, după cum urmează:

1. Concurs de planuri de afaceri START antreprenoriat!

În cadrul acestuia au participat 20 de echipe a câte doi studenți din opt facultăți din țară, jurizați fiind de o comisie formată din doi antreprenori cunoscuți din Oradea;

2. Sesiuni de publick-speaking Da, se poate!

Aceste sesiuni au fost susținute de antreprenori de succes:
Linda Șereș – Manager Ristretto,
Daniel Galea – Proprietar Piața 9,
Rareș Codrean – General Manager la Helion Group și
Răzvan Comănici – Strateg de brand si Co-Fondator al agentiei de branding Blackboard Agency

3. Voluntariat pentru mediu, plantare de brazi – Recharge the forest – care simbolic are semnificația “înrădăcinării” ideilor de afaceri din concurs.
La această etapă au participat 15 studenți din Self-Up care au plantat câteva sute de brăduți la Stâna de Vale pe zona dintre Cabana Gaudeamus și Vf. Băița.

<br>

4. Incubator de afaceri – planificat să se desfășoare între 6 – 10 octombrie 2021, în mediul on-line, pentru a respecta condițiile de distanțare socială impuse de autorități din cauza situației pandemice.

Și pentru că totul s-a desfășurat la nivel înalt, feed-back-ul primit din partea participanților a fost cel care a ”încununat” opera. Ținem să împărtșim și cu voi câteva dintre impresiile adunate:

“A fost o plăcere să particip la un astfel de concurs, cu oameni minunați, care, pe lângă faptul că au reușit prin oferirea de feedback-uri să ne motiveze să fim cei mai buni, ne-au dat și sfaturi pe care orice antreprenor începator și-ar dori să le primească. De asemenea, „poveștile” invitaților m-au inspirat enorm și mă simt foarte privilegiată să fac parte din concurenții celei de-a doua ediții a acestui concurs.”– Ana

Chiar dacă ne-ar fi plăcut ca această zi să se desfăsoare fizic, am reușit să simțim emoțiile acestei zile și în mediul online. Pentru noi a fost o zi productivă, interesantă, în care am acumulat multe cunoștințe noi și am avut ocazia să ascultăm poveștile de succes a unor experți în domeniul antreprenoriatului. Apreciem foarte mult sinceritatea și interesul celor care ne-au ascultat, ne-au ajutat să privim și din altă perspectivă planul de afaceri și în același timp ne-au încurajat să implementăm ideea noastră. Am fost plăcut surprinse că tot evenimentul a fost foarte bine coordonat, iar programul a fost respectat în totalitate.” – Karina

“Chiar dacă am avut o reținere când am văzut programul și mă gândeam ca va fi o zi lunga și obositoare, acum pot sa spun contrariul. A fost o zi productivă, am cunoscut oameni foarte buni in ceea ce fac, am auzit idei bune de afaceri, inovative, iar timpul a trecut foarte repede. Emoțiile au fost la fel de intense ca la orice concurs la care am participat fizic. Felicitări organizatorilor! Sunteți pe un drum bun și faceți bine ceea ce faceți. V-ați descurcat foarte bine in online. Comisia aleasa a fost prezenta și și-a arătat interesul față de ceea ce se prezintă, iar prin întrebările și sfaturile lor ne-au deschis orizonturilor în ceea ce privește ideea implementării afacerii prezentate. Mult succes în continuare!” – Rebeca

Rămâneți aproape de noi pentru a fi la curent cu următoarele etape din cadrul acestui proiect minunat, proiect care până în momentul de față s-a bucurat de un impact frumos și suntem încrezuți că va continua în același ritm!

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021
|

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.