Bine 360 de grade

Suntem bine dacă facem bine și susținem dezvoltarea capacității organizațiilor de a sprijini refugiați. Bine 360° este un program finanțat de People In Need și coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România, implementat local prin Fundația Comunitară Oradea.

Răspundem nevoilor ONG-urilor care vin în ajutorul refugiaților, în special al celor din Ucraina. Scopul principal al programului Bine 360° este să ofere suport organizatoric, psiho-emoțional și financiar formând echipe puternice, reziliente și capabile să susțină refugiații pe termen lung. Doar așa reușim să facem bine.

Prin intermediul acestui program căutăm să susținem cel puțin 3 ONG-uri (cel mult 5) la nivelul județului Bihor. Timp de 12 luni, ONG-urile selectate în programul Bine 360° vor beneficia de suport organizatoric, psiho-emoțional și financiar pentru a reuși să se dezvolte în echipe puternice și capabile să susțină refugiații pe termen lung.

Ce presupune programul Bine 360°?

1. Creșterea capacității organizaționale a ONG-urilor

ONG-urile selectate la nivelul județului Bihor vor avea parte de traininguri, workshop-uri online și offline, sesiuni de mentorat, care vor fi stabilite în funcție de nevoile fiecărei organizații. La finalul programului va fi realizat un plan de învățare și dezvoltare, în timp ce beneficiarii vor avea parte de resurse pentru punerea în aplicare a cunoștințelor dobândite.

2. Acordarea de suport financiar pentru organizațiile selectate în program

Organizațiile neguvernamentale din Bihor vor beneficia de un prim grant de 6.000 Euro pentru nevoile imediate, care poate fi folosit pentru dezvoltarea organizației sau pentru continuitatea unor proiecte aflate deja în derulare. Acest grant va fi acordat în luna decembrie a anului 2022. Ulterior, până la data de 1 martie 2023, un al doilea grant în valoare de 12.000 Euro va fi acordat pentru proiecte noi sau existente ale fiecărui ONG care sprijină refugiații, în special pe cei din Ucraina. Proiectele vor fi implementate, cel târziu, până la 31 iulie 2023.

3. Acordarea de suport psiho-emoțional pentru echipele ONG-urilor

Bine 360° pune accentul pe dezvoltarea organizațiilor și din punct de vedere psiho-emoțional. Astfel, ONG-urile din Bihor vor avea parte de suport avizat în urma unei analize a nevoilor, cu scopul de a menține starea de bine la nivel individual și de echipă. Membrii organizațiilor non-profit vor beneficia de ședințe de coaching și psihoterapie de echipă și individuale.

4. Dezvoltarea unei comunități de practică, împreună cu alte organizații cu misiune similară din județele Bihor, Brașov, Iași, Timiș și București/Ilfov

ONG-urile din Bihor alături de celelalte organizații selectate la nivel național, împreună cu Fundațiile Comunitare implicate, vor dezvolta o comunitate de practică, suport și învățare. În urma acestui proces de dezvoltare, se va urmări creionarea unui proiect comun. Acesta ar urma să fie susținut printr-un grant total în valoare de 20.000 Euro.

Cui se adresează Bine 360°?

ONG-urilor din județul Bihor care sprijină refugiații, în mod special cei veniți din Ucraina, și care vor să vină în continuare în ajutorul acestora. Pot aplica pentru a fi selectate în program acele organizații care desfășoară, de cel puțin 3 luni, activități/servicii pentru refugiați și care își vor continua activitățile în acest sens pentru cel puțin încă un an.

ONG-urile pot aplica pentru programul Bine 360° în perioada 6 – 25 octombrie 2022.

Află mai multe accesând regulamentul care conține criteriile de eligibilitate și de selecție și aplicare pentru finanțare la programul Bine 360°:

Vă invităm să completați formularul de înscriere aici:

Pentru mai multe informații despre programul Bine 360°, scrie-ne la adresa: managerproiecte@fundatiacomunitaraoradea.ro

Bine 360° este un program coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat local prin Fundațiile Comunitare din Oradea, Iași, Brașov, Timișoara și București/ Ilfov.

| Beatrice Bungo | ,

3 ONG-uri orădene își vor putea dezvolta capacitatea organizațională prin programul Bine360 – Suntem bine, facem bine

Vești bune de la Fundația Comunitară Oradea: 3 ONG-uri din orașul nostru, care sprijină refugiații, vor beneficia de suport organizatoric, psiho-emoțional și financiar prin programul Bine360 – Suntem bine, facem bine. Programul este coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijin financiar oferit de People In Need, și implementat local prin Fundațiile Comunitare din […]
| Beatrice Bungo |