Skip to main content

Bursa de excelență Chiburță

Ce este Bursa de studiu Chiburță?

Este o bursă de excelență oferită de familia Gabriela și Adrian Călugăr pentru a onora memoria bunicilor acestora, susținând financiar un elev cu potențial din județul Bihor. Dascăli dedicați, Cecilia și Silviu Chiburță și-au închinat întreaga viață profesională tinerilor aflați în formare și au avut convingerea că performanța trebuie susținută și încurajată.

Cui se adresează Bursa de excelență Chiburță?

Elevilor care studiază la unitățile de învățământ din județul Bihor, înscriși în clasele IX-XII.

Condiții de obținere a bursei:

  • Media generală pe anul școlar anterior să fie mai mare de 9.50 (media la Evaluarea Națională pentru cei înmatriculați în clasa a IX-a să fie minim 9.50);
  • Elevul trebuie să fie implicat în activități școlare și extrașcolare pe care să le poată dovedi prin documente;
  • Aplicantul să dovedească performanța prin documente;
  • Venitul pe membru de familie în ultimele 3 luni să nu fie mai mare de 1500 lei.

Bursa se atribuie în urma unei selecții realizate de un comitet de evaluare format din finanțatorul bursei și membri ai Fundației Comunitare Oradea. Decizia juriului este definitivă și nu poate fi contestată.

NU constituie criterii de acordare a burselor: sexul, etnia sau religia candidatului. Valoare bursei este de 1.000 USD/an și se acordă în 4 tranșe.

Ce costuri acoperă bursa?

Suma de 1000 USD este oferită în 4 tranșe pentru acoperirea costurilor de susținere a activității școlare și extrașcolare (echipamente pentru școală online, transport școlar, naveta pentru elevii din mediul rural, manuale, culegeri, rechizite, cursuri de perfecționare, cazare/ cămin, cantină, participare la concursuri/ tabere educaționale/ workshop-uri/ conferințe, obținerea unor certificate de limbă sau a unor competențe, etc.), pentru o perioadă de timp cuprinsă între minim 3 luni și maxim 12 luni.

Procesul de selecție

În selecția aplicanților se vor lua în considerare următoarele aspecte:

  • Media generală a anului școlar anterior;
  • Motivația aplicantului şi gradul de complexitate cu care este completat formularul de aplicare;
  • Nivelul de implicare în comunitate;
  • Nevoia financiară. Acte necesare pentru înscriere.
    Aplicantul va trimite documente prin e-mail la adresa: director@fundatiacomunitaraoradea.ro

Acest proiect de finanțare s-a încheiat. Abonează-te la newsletter pentru a afla când va fi oferită o nouă Bursă de excelență Chiburță: info@fundatiacomunitaraoradea.ro


Bursa de excelență Chiburță

Cristina Ivancov a fost selectată în cadrul programului ”Bursa de Excelență Chiburță” în valoare de 1000 USD pentru anul școlar 2021-2022. Acestă bursă, a fost instituită de Gabriela Calugar și Adi Calugar în memoria bunicilor lor, Înv. Cecilia Chiburță și Prof. Silviu Chiburță.