Bursa Talentelor 2013

Proiecte selectate

Sume acordate (lei)

Sponsori

Proiecte finanțate prin programul „Bursa Talentelor” 2013:

1. Sistem inteligent pentru sesizări comunitare – Alin Luncan – 6.003 lei
    Adaugă valoare managerială sistemului public de petiții prin urmărirea rezolvării problemelor semnalate printr-o comunicare a cetățeanului cu cel direct responsabil cu aceasta. Algoritmul inițial a fost optimizat putând fi semnalate și rezolvate chestiuni de mai mare anvergură prin parteneriate asociative non-guvernamentale, implicarea de voluntari ducând în final la o comunitate mai responsabilă.
    Link: www.comunitateaoradeana.ro
  1. Oradea QR – Mona Stănescu și Ana Miruna Turc – 7.200 lei plasarea unor coduri QR pe monumentele istorice din Oradea.
    Prin scanarea codurilor cu un telefon mobil, se accesează detalii istorice, culturale și inedite despre monumentul respectiv, putând fi chiar vizitat și virtual.
  1. Iadul roșu în orașul de pe Criș – Cristina Pușcaș – 7.380 lei
    Teză de doctorat, lucrarea vizează restituirea în spațiul istoriografic a unor realități necercetate până acum: Penitenciarul Oradea în perioada comunistă, cu tot ce a însemnat istoricul acestei unități concentraționare. Un exercițiu necesar de aducere aminte a experienței condamnaților politic.
  1. Vreau și eu să cânt la pian – Adelina Doina Suvergel și Andrei Fântânaru – 6.225 lei
    Redactarea și tipărirea unei metodici de predare a pianului, după 48 de ani în care nu s-a publicat nimic nou în acest domeniu. Cele trei volume (începători, medii, avansați) sunt însoțite de câte un CD audio care permite evaluarea progreselor elevului.
  1. Routinie – Robert Indireș – 6.592, 50 lei
    O platformă online de dezvoltare personală și profesională, disponibilă de pe orice terminal informatic, cu ambiție de internaționalizare.
  1. Atelier de creație – Monica Mureșan – 6.453 lei
    Ateliere care au fost adresate persoanelor defavorizate care au dorit să deprindă meșteșugul transformării deșeurilor de tot felul în artă în vederea suplimentării veniturilor.
  1. Micul Mozart – Estera Forogău – 5.985 lei
    La cei zece ani ai săi, Estera are o capacitate impresionantă de a înțelege, memora și interpreta muzica, fiind dotată cu un auz absolut. A învățat la început singură să cânte la pian, chitară, flaut și vioară. Finanțarea acordată asigură continuarea lecțiilor particulare la nivel de conservator.

| ,

Swimathon 2020

Ediția din 2020 a Swimathon a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de siguranță…

Gala Comunității Bihorene 2019