Bursa Talentelor 2014

By Weblike PRO
|
By Weblike PRO
|

18

Proiecte prezentate

6

Proiecte selectate

70.419

Sume acordate (lei)

42

Sponsori

Proiecte finanțate prin programul „Bursa Talentelor” 2014:

 1. Bihor.eu – Redescopera Bihorul – 5.312 lei
  În luna mai s-a lansat portalul online Bihor.eu care promovează localitățile cu potențial turistic din județul Bihor, având astfel misiunea de a atrage în zonă turiști români și străini. Alexandru și Răzvan, inițiatorii proiectului, au atras alături de ei parteneri locali și o echipă de voluntari, care să îl sprijine. Pregătesc și un card ce poate fi achiziționat de către cei care își doresc promovarea companiei lor pe portalul Bihor.eu. Se lucrează la extinderea pltaformei și crearea unui sistem cât mai complex prin care aceasta să devină sustenabilă.
 1. Elevul promovat – 12.618 lei
  „Elevul Promovat” s-a adresat tinerilor aflați în fața examenului de maturitate. Prin acest program, s-au oferit meditații gratuite la disciplina matematică în baza unui caiet de exerciții conceput conform programei școlare. Au beneficiat peste 300 de elevi din Oradea, Beiuș, Tinca, Salonta, Valea lui Mihai, proiectul având rezultate deosebite. Dacă la testările inițiale doar 29% dintre elevi au reușit să obțină o notă de trecere, după seria de pregătiri săptămânale, 86% dintre liceenii meditați în Oradea au promovat examenul de bacalaureat la disciplina matematică. La nivel județean, trei dintre elevii participanți la program au obținut nota maximă.
 1. Fii parte la diversitate! – 6.783 lei
  O campanie stradală cu mesaje ce promovează non-discriminarea și care s-a desfășurat pe parcursul a două zile pline de activități pregătite și susținute de elevi ai Liceului de Artă Oradea. În cadrul campaniei stradale trecătorii au fost invitați să lase un mesaj pozitiv, scris sau prin desen, despre toleranță și diversitate, pe fâșiile de hârtie pregătite pe strada Republicii din Oradea. Au avut loc expoziții cu lucrări plastice și afișe – fixe și mobile (elevi care au purtat afișele tim sandwich), momente muzicale, expoziții cu fotografii, realizarea de body-painting. Mesajul de acceptare a diversității a ajuns de la cei 300 de elevi implicați în organizarea campaniei la cei peste 1000 de trecători pe strada pietonală principală din Oradea.
 1. Good Life Performers – 15.844,5 lei
  Un program complex de dezvoltare personală și profesională pentru liceeni, prin care bursierii Oana și Mark au defășurat cu succes mai multe activități:
 • Crearea unui site web cu filmulețe și articole motivaționale, dar și materiale cu informații teoretice și practice din domenii precum comunicare, inteligență economică, educație financiară, etc.
 • „Orice ai face, fă-o bine!” – campanie de promovare a excelenței în orice domeniu desfășurată în 11 școli din județul Bihor;
 • Caravana Good Life Performers prin liceele din Bihor (mai 2015) cu scopul de a promova programul și viziunea generală a acestuia;
 • Good Life Performers Academy – un eveniment care a cuprins lansarea cărții motivaționale și practice ”Nu sta în banca ta” și o serie de workshop-uri pentru liceeni cu invitați de seamă din diverse domenii.
 1. Poezii pentru toți – 13.572 lei
  Prin „Poezii pentru toți” Cezara, o tânără studentă la Psihopedagogie specială, a reușit să aducă copiilor nevăzători bucuria de a descoperi poezia. În cadrul întâlnirilor desfășurate pe parcursul derulării proiectului au avut loc de asemenea activități de cunoaștere și învățare, activități distractive precum jocuri, modelaj de plastelină și desen pe foi speciale. Printr-o tehnologie modernă vor fi create hărți tactile basic pentru orele de geografie și istorie. Acestea vor fi oferite claselor de elevi cu dizabilități de vedere din Oradea precum și din alte localități cum ar fi București, Buzău, Târgul Frumos, Arad, Timișoara. La finalul anului va avea loc o proiecție de film dublat special pentru persoane cu deficiență de vedere. Publicul larg va fi invitat să participe la această proiecție.
 1. Teatrul vine la tine – 9.423 lei
  Tudor este actor în trupa Teatrului de Copii din Oradea. La doar 14 ani, sub îndrumarea lui Șerban Borda, coordonatorul trupei de teatru din care face parte, Tudor a reușit să ducă piesa „Doctor fără voie” în 11 localități din mediul rural și semi-urban, acolo unde accesul la cultură și la produsele culturale este limitat. Spectacolul a fost un succes, ajungând la peste 1500 de spectatori din localitățile Salonta, Tinca, Tășnad, Ștei, Nucet, Valea lui Mihai, Săcuieni, Aleșd, Beiuș, Carei, Satu-Mare. O parte din finanțare a fost folosită pentru pregătirea noului spectacol al teatrului de copii Oradea, ”Visul unei nopți de vară”.

Parteneri Bursa Talentelor 2014

Evenimentele noastre

|

Swimathon 2020

Ediția din 2020 a Swimathon a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de siguranță…
|

Gala Comunității Bihorene 2019

Gala Comunității Bihorene s-a născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă …
|

11even 2019

Înapoi 11even 2019 11even Experiences Oradea se află la cea de-a opta ediție. Anul aces…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Web Hosting & Web Design by Weblike PRO