Caravana doamnei Aricescu

By Maria Ursu
By Maria Ursu

Creștem împreună cu natura!

Ultima săptămână de școală a fost una mai diferită pentru beneficiarii programului Plantropolis.

Doamna Aricescu, figura emblematică a programului a vizitat cele 21 de instituții care beneficiază de finanțare și care desfășoară altfel de activități pentru mediu până în luna septembrie.
În cadrul vizitei, copiii au povestit cât de mult înseamnă pentru ei natura, ce emoții au avut când au plantat pentru prima dată semințe și flori, cât de entuziasmați au fost să guste din legumele care au crescut chiar sub ochișorii și grija lor.

S-ar zice că grădinăritul e treaba celor „mari”. Dar să știți că acest program a demonstrat contrariul: copiii se descurcă de minune, au un interes sporit și învață mult mai ușor care este structura unei plante, ciclul de viață și alte particularități specifice anume participând la activități practice. Noi suntem extrem de bucuroși că efectul pe care l-a avut această inițiativă asupra dezvoltării copiilor a fost peste așteptările noastre.

De „după cortină” am aflat că mulți dintre copilașii care mai demult „dădeau la o parte” din farfurie legumele, nu voiau nici să audă de ceapă verde sau usturoi și ridiche, acum au savurat din plin și au și dat feed-back pozitiv după.

Deși a fost o săptămână obositoare, satisfacția pe care am primit-o în cadrul vizitelor este de nedescris! Și ne-am convins, încă o dată, că educația pentru mediu trebuie să fie una creativă, practică și extrem de interesantă. Pentru că așa fundamentăm dragostea față de tot ce e viu.

Programul #Plantropolis este conceput de Fundația Comunitară Oradea, finanțat de Russmedia Romania, implementat cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling, în parteneriat cu Grund School, UZP Bihor, impressmedia.ro și Longplay foto & video.

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…