Crește Sănătos

By Maria Ursu
By Maria Ursu

Proiectul abordează problema lipsei educației sanitare și sexuale în cadrul instituțiilor de învățământ din județul Bihor. Statisticile arată că, anual, în jur de 300 de minore devin mame. Prin campanii de informare, conștientizare și prevenție se vor desfășura o serie de activități destinate copiilor și adolescenților, cu scopul minimizării problemelor și riscurilor cu privire la sănătate.

Activitățile vor fi adaptate în funcție de vârstă și vor include un kit de igienă și un ghid cu informații relevante despre subiectele abordate punctual.

Activități în cadrul proiectului:

• Cutia cu răspunsuri anonime– unealtă ce facilitează comunicarea cu elevii.
  • Doza de sănătate– informează și educă tinerii din centrele de plasament prin activități instructive și concursuri cu premii în cărți.
  • Frica de medic– activități axate pe importanța consultului medical periodic.

Coordonatorii proiectului sunt Vivien-Adina Erdei și Clara Elena Păun, studente ale Facultății de Medicină. S-au implicat în aceast proiect din dorința de a contribui la educarea tinerilor și speră ca astfel sa informeze cât mai mulți dintre ei despre importanța profilaxiei în domeniul sanitar și medical.

Bugetul total al proiectului este de 15000 RON, finanțari din partea companiilor: VPK Packaging Salonta, Golde Oradea, Madrugada Group, Celestica, Plexus, Decitex, Nidec, Vernicolor și implementat local prin programul Fundației Comunitare Oradea- Bursa Talentelor.

| ,

Swimathon 2020

Ediția din 2020 a Swimathon a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de siguranță…

Gala Comunității Bihorene 2019