Skip to main content

De 10 ani #facembine pentru comunitate

By Beatrice Bungo
|
|

13 aprilie e ziua în care împlinim 10 ani. Suntem Fundația Comunitară Oradea, cei care gestionăm zeci de programe și granturi. Suntem cei care am primit sprijinul a zeci de companii locale și naționale pentru crearea unor fonduri numite sau programe. Așa se face că azi vorbim despre copii care cultivă grija pentru mediu în mini grădini pe care le-au creat cu ajutorul cadrelor didactice prin programul Plantropolis. Suntem cei datorită cărora sute de copii din mediul rural și urban din Bihor au acces la știință și au îndrăgit-o prin cele 5 ediții ale Fondului Științescu. De 3 ani, copiii, tinerii și de anul trecut și seniorii se dezvoltă și se simt bine la atelierele gratuite din Comuniteca. Cu dorința de a #facebine a donatorilor persoane fizice și juridice reușim să combatem abandonul școlar. Copiii din Fondul de burse merg la școală cu haine și încălțări pe măsura lor și potrivite fiecărui anotimp. Prin Fondul de burse le demonstrăm că pot și îi susținem să se facă mari și să își continue studiile.

Suntem ONG-ul care din 2020 întreține Parcul Libertății și am reușit să îl transformăm într-un parc pentru COMunitate. L-am revitalizat peisagistic și îl oferim comunității prin evenimente și ateliere gratuite. Nu am fi reușit să facem asta fără ajutorul oamenilor Voluntar!o, cei mai implicați voluntari pe care ne bucurăm să îi avem alături de noi.

Suntem fundația care vrea să vadă viitorul cum se dezvoltă și care a creat un program pentru tinerii dornici să crească și să fie tot mai buni pe plan personal și profesional. Oferim prin Youth CommUNITY șansa la dezvoltare a tinerilor orădeni.

De-a lungul a 10 ani am reușit să #facemvaluri de bine și să implicăm comunitatea în a strânge fonduri pentru cauze și proiecte la Swimathon Oradea, evenimentul caritabil care aduce împreună companii, ONG-uri și oameni dornici să producă o schimbare. Nu ne oprim aici și organizăm ediția cu numărul 11.

Suntem ONG-ul care premiază oamenii care se implică și contribuie la dezvoltarea comunității. Facem asta prin Gala Comunității Bihorene. Prin evenimente ca 11even sau Competențele viitorului mijlocim întâlnirea unor oameni cu experiență de viață, modele demne de urmat de comunitate.

De 10 ani #facembine pentru comunitatea bihoreană și nu am fi reușit fără voi toți. Împlinim acești 10 ani de când #facembine datorită echipei de oameni FCO, a board-ului și a ambasadorilor noștri. Fundația Comunitară Oradea lucrează împreună cu voi toți la dezvoltarea comunității. Și sperăm să o facem mulți ani în continuare!

Vă mulțumim!

Evenimentele noastre

|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…