Skip to main content

Echipele de proiect Plantropolis au învățat ce înseamnă „permacultura”

By Beatrice Bungo
| ,
| ,

Ce înseamnă „permacultura” sau cu ce ne ajută „cei 3 R” în procesele de semănare din programul Plantropolis?

Dacă vrei să te apuci de treabă, trebuie să știi cu ce lucrezi. De părerea asta am fost și noi, așa că ne-am dus la Salonta, unde am susținut un workshop celor 6 echipe de proiect care și-au început activitățile educaționale în cadrul programului Plantropolis ediția a II-a.

Îți reamintim că Plantropolis a ajuns la a II-a ediție. Anul acesta demarăm programul în Salonta. Îl implementăm prin intermediul a 6 proiecte care au fost finanțate. VPK Packaging Salonta este compania care a crezut în acest program și care a decis să ne susțină în a-l demara în școli și licee. Care este misiunea Plantropolis? Cultivarea grijii pentru mediu prin activități educaționale care presupun amenajarea și întreținerea de grădini școlare sau comunitare, spații verzi experimentale sau spații speciale pentru compost.

Acum că ți-ai reamintit de programul FCO, revenim la etapa în care ne aflăm, și anume, cea de învățare. Credem că e important ca echipele de proiect să înțeleagă cum funcționează „permacultura”. Dóra Aczél, prieten FCO și pasionată de sustenabilitate și grădinărit ne-a ajutat să le explicăm.

Au aflat de ce e nevoie pentru a construi un bac pentru grădinărit, au înțeles ce presupune stratificarea, ce tipuri de semințe/răsaduri sunt potrivite pentru a fi plantate sau cum să amenajeze un spațiu verde experimental. Workshop-ul le-a răspuns și la întrebări ca: ce e germinarea sau cum facem compost? Au fost descoperiți și cei 3R: Reducem, Reutilizăm, Reciclăm.

Ne-am informat, așa că acum putem trece la treabă. În următoarele 5 luni vom vedea și rezultatele programului Plantropolis ediția a II-a, în Salonta. 🙂

Programul Plantropolis este finanțat de VPK Packaging Salonta și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea împreună cu cele 6 echipe de proiect din Salonta, care au obținut câte o finanțare.

Evenimentele noastre

| , ,

Împreună facem valuri de bine la Swimathon Oradea 2024

Vă invităm să faceți valuri de bine în calitate de donatori, ambasadori sau înotători ai cauzelor…
| ,

Gala Comunității Bihorene 2023 a inspirat oamenii prin puterea exemplului

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia am pre…
|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…