#FacemBine sau vești de la Fundația Comunitară Oradea

By Beatrice Bungo
By Beatrice Bungo

‍👴 Trăim frumos indiferent de vârstă

La Comuniteca, seniorii demonstrează că vârsta nu e relevantă și poți să înveți oricând lucruri noi. Clasicul “caută-mi rețeta și îți face bunica prăjitura aia bună” devine istorie și bunicii descoperă cum să se descurce singuri pe internetul mare. Au găsit răspunsul la întrebarea Where are you going to? la atelierul de limba engleză; semn că se programează o vizită la nepoții din Londra. Gastronomia franceză și ingredientele specifice ei devin mai ușor de înțeles la atelierul de limba franceză. Se mențin sănătoși prin sport și discuții despre nutriție și se relaxează la atelierele de arte plastice, terapie prin muzică și croșetat. Dacă citești acest newsletter, dă-le de veste și alor tăi despre Comuniteca pentru seniori. Descoperă atelierele aici.

🥾Înlocuim ghetele roase de timp și de pietrele satului

‍Copiii din Fondul de burse au nevoie de ghete și haine de iarnă. Multora, geaca fratelui le-a rămas mică, iar ghetele sunt roase de timp și de pietrele satului. Le e frig pe drum și le e rușine. Cred că locul lor nu e la școală. În ultimii 2 ani, la fiecare 100 de elevi din mediul rural, 2 au abandonat școala, arată date ale World Vision România. Împreună putem învinge abandonul școlar prin programul Fondul de burse. Susține un copil printr-o donație recurentă sau o bursă de 1000 de lei, prin care, îi asiguri îmbrăcămintea și încălțămintea pentru un an întreg. Implică-te aici.

TU pe cine apreciezi?

‍“A făcut atât de multe, merită apreciat!” – La Gala Comunității Bihorene recunoaștem eforturile oamenilor și proiectelor cu impact în comunitatea orădeană sau în județul  Bihor din perioada 2020 – 2022. Ca să îi putem aplauda pe scena Galei, trebuie să îi nominalizezi aici. Exprimă-ți recunoașterea și spune-ne care e cea mai dedicată echipă, cine este cel mai implicat voluntar, liderul care a știut să-ți conducă echipa spre rezultate notabile, proiectul anului sau ONG-ul care a adus un plus de valoare comunității. Apreciază-le munca, pentru ca, joi, 8 decembrie, pe scenă la Gala Comunității Bihorene, să îi putem aplauda.

😊Oameni de bine în spatele tastelor și teancurilor de hârtii

Ne-am întors entuziasmați și cu teme de casă de la „Conferința Națională a Fundațiilor Comunitare”. Suntem echipa FCO, o mână de oameni care dezvoltăm și implementăm proiecte, adunăm oamenii faini la un loc.

Zilele petrecute la conferință ne-au învățat că FCO e despre oameni și suntem și noi o parte destul de importantă din ceea ce facem. Lucrăm din taste și telefoane, cu teancuri de hârtii și dosare, dar ne dirijează o doză nemărginită de „nu există nu se poate”, „o să găsim finanțare și pentru proiectul ăsta”. Suntem Fundația Comunitară Oradea și suntem mândri că ne-am găsit să facem bine cu tine!

Susține în continuare derularea unor proiecte dragi ție și implică-te aici.

Noi o numim implicare. Tu o poți considera donație recurentă sau singulară, sponsorizare sau poate chiar finanțare a unuia dintre proiectele pe care le derulăm pentru cOMunitate, pentru noi toți, pentru tine.

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…