FCO te invită la o dezbatere publică pe tema integrării refugiaților ucraineni

By Beatrice Bungo
|
By Beatrice Bungo
|

Fundația Comunitară Oradea, alături de Oradea Debate Society, au plăcerea să te invite la o nouă dezbatere publică pe o temă actuală, care a schimbat prezentul a milioane de oameni, și anume, situația refugiaților ucraineni afectați de războiul din țara lor.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Fundația Comunitară Oradea, s-a implicat activ în a le oferi sprijin refugiaților ajunși în județul Bihor, dar și celor aflați în țara aflată în dificultate. Începând cu luna iunie, timp de 3 luni, ajutorul oferit de noi este susținut de Oxfam – „Integration Program for Refugees”.

Cum facem asta? Prin asistența și ajutoarele umanitare oferite în cadrul Centrului de Primire și Asistență Refugiați Bihor, dar și prin diverse activități la care aceștia pot participa în cadrul Comuniteca (unde funcționează și Centrul). Totodată, le oferim sprijin prin direcționarea spre autoritățile locale și județene care îi pot ajuta să se integreze chiar și în piața muncii.

Tema dezbaterii publice la care te invităm de data aceasta este legată întocmai de acest subiect: “Ar trebui ca ajutoarele umanitare oferite refugiaților care se află de peste 3 luni pe teritoriul unui stat UE să fie condiționată de angajarea acestora?”  Două echipe formate din studenți ai Facultății de Drept din Oradea vor dezbate această moțiune. Debaterii se vor documenta pentru a susține poziții cât mai bine informate și echilibrate, oferind publicului argumente pro și contra moțiunii.

Debate-ul va avea loc în data de 20 iulie 2022, în mediul online, de la ora 16.00. Participă la dezbatere prin completarea formularului de mai jos:

https://forms.gle/k1Uz95s2u5F4xXgj7

Această dezbatere este realizată în cadrul proiectului Oxfam – „Integration Program for Refugees”, înființat cu sprijinul Marii Britanii și a guvernului britanic, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.