Fondul de urgență Covid19

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat viața tuturor. La Fundația Comunitară Oradea am înțeles că e nevoie să #facembine și să ne implicăm. Așa am demarat campania de strângere de fonduri Solidaritate Bihor Covid19. Motivul? Ne-am dorit să venim în sprijinul comunității bihorene pentru a traversa mai ușor pandemia de Covid-19.

Tot atunci, datorită incredibilei forțe a donatorilor generoși, am putut lansa rapid primele comenzi pentru videolaringoscopul pentru intubații dificile – Karl Storz Endoscopia, stația centrală cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale, iar mai târziu pentru trei aparate de ventilație mecanică Medtronic Puritan Bennett 980 în valoare totală de 632.072 lei.

Acestea au fost donate Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, secția ATI.

Datorită unei deosebite implicări a oamenilor de bine, campania Solidaritate Bihor Covid 19 a mobilizat strângerea a 1.023.037 lei. Cu ajutorul acestor donații au mai fost achiziționate și livrate mai multe kituri de testare și recoltare, echipamente și consumabile care au ajuns în mai multe spitale din județul Bihor, la medici de familie și alte instituții.

Ne-au ajutat să #facembine companiile Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu și Decitex RO. De asemenea, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Comunități Vulnerabile, inițiat de ING România și Fundația Comunitară București, Asociația Centrul Creștin Betania, Asociația Filantropia Oradea și Fundația Comunia au distribuit pachete cu alimente și produse de igienă persoanelor vulnerabile din Bihor. Tot pentru ajutor alimentar și protejarea celor mai vulnerabili, Fundația Comunitară Oradea a obținut din partea departamentului Direcției Social Comunitare Bihor o finanțare de 20.000 de lei, prin care am distribuit pe o perioadă de trei luni alimente de bază familiilor din programul Fondul de burse, dar și altor familii cu dificultăți materiale.

De ce ne-am implicat?

Pentru că a fost nevoie și pentru că am înțeles că trebuie să ne concentrăm în a contribui la găsirea unui antidot și a ne opri din a fi antitot. Află mai multe despre implicarea noastră în perioada stării de urgență din link-ul de mai jos:

Fii antidot, nu antitot!

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.