Fondul Lidl

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Cu toții ne dorim un viitor mai bun, unul în care există inițiativă pentru a îmbunătăți calitatea vieții din comunitate. Fundația Comunitară Oradea, prin Fondul Lidl, alături de Federația Fundațiilor Comunitare din România, susține financiar oamenii cu inițiativă care propun activități ce au în vedere educația și/sau protejarea și revitalizarea mediului înconjurător. Venim în sprijinul grupurilor de inițiativă și a organizațiilor care vor să răspundă nevoilor comunității locale. Ne dorim ca proiectele pe care le propui spre finanțare să ajute la activarea și revitalizarea comunității orădene.

Ce am făcut prin Fondul Lidl?

Am amenajat și revitalizat peisagistic Parcul Libertății. Ne-am propus și am reușit să organizăm activități de animare a zonei prin concerte la pianină, piese de teatru, performance-uri live, manifestări artistice, seri de dans, ateliere practice în limba română și limba maghiară pentru toate gusturile și vârstele.

De ce?

Pentru că Parcul Libertății merită să fie mai mult decât o zonă de promenadă, motiv pentru care am vrut să creăm o atmosferă deosebită în acest parc mult îndrăgit de orădeni, dar și de turiști.

Cum am schimbat Parcul Libertății într-un parc pentru cOMunitate?

● 8.000 de bulbi de flori plantați;
● montarea unui sistem de sonorizare pentru exterior;
● achiziția pianinei și a filigoriei aferente;
● amplasarea unei plăci comemorative Anna Marossy;
● peste 70 de acțiuni de voluntariat de igienizare și curățare a zonei parcului;
● 7 acțiuni de amenajare și plantare flori perene;
● 30 de ateliere și evenimente organizate.

Vei înțelege mai bine ce a însemnat revitalizarea Parcului Libertății din videoclipul de mai jos:

Prin Fondul Lidl au fost investiți 35.000 euro pentru revitalizarea peisagistică a Parcului „Libertății” și 15.000 euro au fost oferiți sub formă de granturi pe baza unui concurs de proiecte.

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” a fost coordonat de Fundația Comunitară Oradea în orașul nostru, dar și la nivelul orașului Baia Mare. Vezi cum în articolele de mai jos:


| Beatrice Bungo | ,

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Cinci inițiative comunitare mobilizate de Fundația Comunitară Oradea și finanțate de Lidl România s-au concretizat, în mai puțin de 7 luni, în zeci de acțiuni de voluntariat de care au beneficiat mii de băimăreni. Fundația Comunitară Oradea anunță finalizarea cu succes a 5 inițiative comunitare prin care s-au implementat soluții civice creative la provocări locale […]
| Alexandra Lazăr |

L’arte è bella sau cum să vezi viața în culori

Arta înnobilează. Arta definește un stil, o perioadă, un fenomen. Arta deschide căi spre o cunoaștere creativă, colorată, incitantă. Asta s-a întâmplat și în cadrul „Artă-mă”, proiect derulat la Baia Mare cu sprijinul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, care a găzduit sub umbrela comună a frumosului două fete cu drag de […]
| Alexandra Lazăr | ,

Cunoaște. Descoperă. Joacă-te!

În această poveste este vorba despre o echipă de oameni inimoși care au avut alături de ei persoane cu inima deschisă, orientate către înțelegere, acceptare și incluziune și astfel au reușit să pună Baia Mare pe harta orașelor care au de acum spații special amenajate pentru persoane cu dizabilități. Principalele personaje din povestea noastră au […]
| Alexandra Lazăr |

Când drumul nu este de ajuns, apare School-Bike

Educație non-formală, voluntari, responsabilitate sunt câțiva dintre termenii cheie care pot contura o descriere a celor două „motoare” feminine care au gândit și realizat proiectul „School Bike”. Minodora și Raluca sunt ONG-iste ca la carte, așadar, persoane implicate în viața comunității băimărene. Cunosc și înțeleg foarte bine sfera de implicare a voluntarilor străini, dar și […]
| Alexandra Lazăr |

Cum schimbi obiceiurile eco ale românilor? Prin încercare și colaborare

De cele mai multe ori, atunci când unești punctele obții o linie dreaptă. Așa s-a întâmplat și în cazul proiectului Băimărenii compostează care s-a născut prin alăturarea unor idei comune ale unor fete cu viziune și respect față de natură. Andreea Chiș, Alexandra Ciplea, Cristina Indrecan și Raluca Pascaniuc formează o echipă grozavă! Nu pentru […]
| Alexandra Lazăr |

Cum ar arăta lumea fără oameni? Dar fără oamenii implicați? Unde s-ar duce ideile bune și cine le-ar mai pune în practică?

De multe ori vedem sau auzim că se întâmplă lucruri, se derulează acțiuni sau se implementează proiecte. Însă de cele mai multe ori nu știm și nici nu ne întrebăm cine sunt oamenii din spatele lor. Cine sunt cei care pornesc motoarele și au grijă ca toate activitățile din cadrul acestor proiecte, fie ele mai mici sau mai mari, să funcționeze pentru ca multele idei frumoase să poată să prindă contur?
| Teodora Albiter |

#2 Noutăți de Fond de la Baia Mare

Multe noutăți și oportunități veți găsi în cele ce urmează, semn de activitate intensă în spatele cortinelor celor 5 proiecte finanțate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Baia Mare.
| Teodora Albiter |

#1 Noutăți de Fond de la Baia Mare

Iată că sosesc și primele vești despre cum au început proiectele finanțate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Baia Mare, un octombrie foarte bogat și intens care oglindește mișcarea comunitară la nivel local. Nu vă fie teamă să derulați în jos pagina, promitem să găsiți oportunități și informații interesante.
| Roxana Trifa |

Care sunt proiectele finanțate?

Construcția unui Oraș de Hârtie din materiale reciclabile sau ateliere de instruire practică în domeniul grădinăritului sustenabil sunt printre activitățile finanțate prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, care răspund unei varietăți de nevoi identificate în rândul orădenilor

Un parc pentru cOMunitate

Pornind de la simpatia orădenilor pentru Parcul Libertății şi Aleea Anna Marossy, transformate, de-a lungul anilor, cu spirit creativ şi abnegaţie de multe mâini dibace într-o oază de relaxare multisenzorială, din dorinţa ca atmosfera şi energiile prezente aici să fie amplificate, echipa Fundaţiei Comunitare Oradea abordează cu optimism revitalizarea şi dinamizarea acestui perimetru cu aer boem.

Proiect finanțat de

Și susținut de

În parteneriat cu

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.