Fondul Pepco

Fondul „Educație pentru azi”

Prin Fondul „Educație pentru azi” finanțat de PEPCO ROM NIA, am reușit să facilităm accesul la educație al copiilor din mediul rural proveniți din familii defavorizate. Este vorba despre copii care nu au avut acces la informație, educație sau condiții de trai decente. Fondul „Educație pentru azi” le-a oferit un cadru necesar pentru a-i susține în continuarea studiilor.

Fondul „Educație pentru azi” a fost implementat în anul 2021. Prin intermediul acestuia au fost finanțate organizații non-guvernamentale și persoane fizice care au desfășurat programe educaționale non-formale. Programele au avut în vedere implementarea unor proiecte pentru dezvoltarea abilităților celor mici și capacitatea de integrare socială a acestora. În urma procesului de jurizare, au fost alese spre finanțare 7 proiecte care au venit în sprijinul copiilor defavorizați din mediul rural.

Ce am făcut cu ajutorul Pepco prin Fondul „Educație pentru azi”?

  1. Activități educative pentru copii – Activități interactive de dezvoltare socială și emoțională pentru copiii din satul Șușturogiu.
  2. Fotbal pentru toți copiii – Antrenamente de fotbal, de două ori pe săptămână, pentru copiii din 5 sate din județul nostru.
  3. Cartea, prietenul meu pe viață – activități ludice, cu rolul de a-i familiariza pe copiii din localitatea Leș cu lumea cărților.
  4. Diferiți, dar cu șanse egale – activități interactive pentru copii rromi și români din Tinca, cu scopul de a promova drepturile egalității, diversității și nediscriminării.
  5. Pregătiți pentru viitor – ateliere interactive pe diverse teme (igiena corpului, educație financiară, utilizarea sigură a internetului și modelarea comportamentului în relațiile cu ceilalți) pentru copiii din Sânnicolau Român.
  6. În ritm cu viața – ateliere cu elemente de magie și experiment științific, joc de rol, analiza unui personaj, dicție, exerciții de improvizație etc., susținute de actori din Oradea pentru copii din comuna Roșia.
  7. Lumea din jurul meu – întâlniri tematice prin intermediul cărora copii romi, români, unguri și slovaci din Suplacu de Barcău vor descoperi specificul cultural al etniilor colegilor lor. Scopul proiectului este acela de a înlătura fenomenul de discriminare.

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.