Fondul VPK

Fondul VPK Packaging susține programul Plantropolis prin care mini grădini urbane vor fi amenajate în școli și licee din Salonta de către cadre didactice și elevi cu sprijinul unor mentori. Prin acest program susținem ideile de proiecte care cultivă grija pentru mediu și o promovează prin activități educaționale care sădesc obiceiuri sănătoase de la cele mai mici vârste. Acest program este adresat instituțiilor de învățământ și ONG-urilor din Salonta care vin cu soluții pentru a dezvolta abilități ale adulților sau copiilor pentru amenajarea și întreținerea de grădini școlare sau comunitare, spații verzi experimentale sau spații speciale pentru compost.

Program de finanțare

Prin programul PLANTROPOLIS vom susține minim 6 instituții școlare și ONG-uri de pe raza orașului Salonta. Vom acorda suma totală de 54.000 Lei pentru proiecte care aduc soluții inovatoare și creative la probleme de mediu. Fiecare instituție școlară/ONG finanțat, va implementa proiectul în perioada decembrie 2022 – iulie 2023. Căutăm inițiative mici și mari, deopotrivă, care au capacitatea de a influența grupuri extinse și chiar întregi comunități.

Învățare prin joc

VPK oferă jocul de societate ”Smart City” fiecărei instituții de învățământ selectată în proiect.

Prin intermediul acestui board game copiii vor învăța cum să trieze selectiv deșeurile în 5 fracții în vederea reciclării.

Grădina școlară

După etapa de învățare prin joc urmează partea practică, adică trierea selectivă a deșeurilor, reciclarea și utilizarea fracției biodegradabile pentru compost. Astfel, elevii, împreună cu dascălii lor, vor amenaja mini grădini în curtea instituțiilor de învățământ în mod cât mai creativ, utilizând compostul pentru bacurile de permacultură și mini grădinile în care vor fi plantate semințele și răsadurile. 

 • Calendarul de desfășurare a programului PLANTROPOLIS

  30 septembrie 2022 – Lansarea sesiunii de depunere proiecte;
  30 septembrie – 30 octombrie 2022 – Transmiterea aplicațiilor/Organizarea unor sesiuni de consultare pentru potențialii aplicanți;
  7 noiembrie – 11 noiembrie 2022 – Selecția proiectelor prin jurizare;
  15 noiembrie – 18 noiembrie 2022 – Anunțarea proiectelor selectate;
  21 noiembrie – 4 decembrie 2022 – Semnarea contractelor de finanțare (stabilire tranșe, calendar de activități, termene de raportare) și acordarea finanțărilor;
  5 decembrie 2022 – 30 iunie 2023 – Implementarea proiectelor;
  Iunie 2023 – Eveniment de închidere program Plantropolis la Salonta;
  15 iulie 2023 – Raportarea finală.

 • Care sunt ariile de interes ale programului?

  • Inițiative de mediu;
  • Educație pentru protecția mediului;
  • Reciclare;
  • Ecologie urbană;
  • Amenajarea de spații comunitare verzi, mini grădini urbane și activarea comunității elevilor din jurul acestora.

Instituțiile de învățământ și ONG-urile care își doresc să primească finanțare în cadrul programului Plantropolis au la dispoziție un ghid al aplicantului și un formular de aplicare ce se găsesc mai jos. După citirea ghidului, formularul trebuie completat și trimis până la data de 30.10.2022 la adresa: grantmanager@fundatiacomunitaraoradea.ro

Implementarea programului Plantropolis în Salonta este posibilă datorită finanțării în valoare de 54.000 Lei venită din partea VPK Packaging Salonta. Prin munca sa, compania susține dezvoltarea din punct de vedere ecologic. Creează o gamă variată de soluții personalizate de ambalare din carton realizat din hârtie reciclată. Produsele create de VPK sunt ideale pentru alimente și băuturi, comerț electronic sau ambalaje industriale. Compania este caracterizată ca fiind de un profesionalism desăvârșit și înaltă calitate, oferind soluții personalizate și livrări Just in Time (JIT). VPK Packaging Salonta gândește și acționează la nivel global, dar la același standard înalt de profesionalism în raport cu fiecare client și furnizând produse pe măsura așteptărilor.


Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.