Fundația Comunitară Oradea contribuie la integrarea refugiaților ucraineni în comunitate

By Beatrice Bungo
|
By Beatrice Bungo
|

Începând cu luna iunie, timp de 3 luni, Fundația Comunitară Oradea susține adaptarea şi integrarea refugiaţilor ucraineni în Bihor. La începutul lunii iunie, fundația și-a asumat asigurarea spațiului necesar pentru acordarea de ajutoare umanitare și asistență refugiaților ucraineni. Odată cu necesitatea de a schimba locația Centrului de Primire și Asistență Refugiați Bihor (funcțional inițial în cadrul Oradea Shopping City), ONG-ul a reamenajat Centrul în cadrul Comuniteca, de la etajul 1, în incinta magazinului Crișul.

Începând cu data de 8 iunie, Centrul de Primire și Asistență Refugiați Bihor este deschis în cadrul Comuniteca, în incinta Crișul Shopping Center, la etajul 1, de luni până vineri, în intervalul 9.00-17.00. În cadrul Centrului, Fundația Comunitară Oradea oferă ajutoare umanitare ce constau în alimente și produse de igienă. 478 de pachete cu ajutoare umanitare au fost distribuite din 8 iunie și până la finalul lunii iulie. În acest interval au fost înregistrate 1389 de persoane, dintre care 630 de înregistrați unici. Poveștile unor refugiați ucraineni au fost documentate de către Fundația Comunitară Oradea, iar experiențele Mariyei și Katerynei pot fi descoperite pe site-ul fundatiacomunitaraoradea.ro

Fundația Comunitară Oradea pune la dispoziția acestora și numărul unic de telefon 0359.456.123, la care pot obţine informații în limbile ucraineană sau rusă. Totodată, în cazul în care este nevoie, aceștia sunt direcționați spre autoritățile locale și județene.

Pentru că ONG-ul își dorește să faciliteze și integrarea copiilor ucraineni în comunitatea de copii din județul Bihor, a făcut accesibile atelierele Comuniteca și celor mici. Ateliere educaționale de biologie, pictură, lego sau caligrafie și multe altele, toate gratuite, sunt accesibile începând cu luna iunie și până la finalul lunii august și micilor ucraineni. Comuniteca poate găzdui până la 4 copii ucraineni/atelier. Aceștia pot fi înscriși la numărul unic al Centrului de Primire și Asistență Refugiați Bihor (0359.456.123) sau accesând acest link. Un translator ucrainean facilitează participarea copiilor la ateliere.

Pentru a înțelege care a fost impactul războiului din Ucraina asupra refugiaților din perspectivă psihologică, Fundația Comunitară Oradea a cerut explicațiile avizate ale psihologului Simona Trip. Publicul bihorean poate urmări interviul integral aici.

Inițiativa de integrare a refugiaților ucraineni prin diverse mijloace face parte din programul “Ajutor pentru Ucraina”, derulat de Fundația Comunitară Oradea prin 3 arii principale de acțiune: comunicare, educație și coeziune socială. Centrul de Primire și Asistență Refugiați Bihor și întreaga activitate desfășurată în cadrul Comuniteca, au loc în cadrul programului “Ajutor pentru Ucraina”, cu sprijinul financiar al Oxfam International, prin programul „Integration Program for Refugees”, coordonat la nivel național de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundațiile Comunitare.

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.