Gala Comunității Bihorene 2017
LIDERUL care schimbă lumea:
Sportiv de anduranță, cu un suflet mare, care adună, an de an, în jurul său, oameni care ajung să înțeleagă cât de important e sportul în viața noastră.
Crede în ceea ce face, oamenii îl urmează, din ce in ce mai mulți. A lansat acum 5 ani proiectul „24 de ore pentru un zâmbet”, proiect ce are ca obiectiv adunarea de fonduri pentru secția de oncologie pediatrică. Se aleargă și se biciclește în timp ce se donează. Pe scurt, dacă vrei să alergi sau să pedalezi, donezi. Și cei de acasă pot dona folosind o platforma online. Cu banii adunați se procură echipament specializat în tratarea copiilor și îmbunătățirea calității vieții lor.
A adus Iron Man în Oradea, fiind o competiție sportivă de calibru internațional. Organizează continuu evenimente sportive ce au ca scop, în primul rând, înțelegerea importanței sportului în viața comunității dar și promovarea solidarității.
ECHIPA anului:
Politicile de responsabilitate socială solide și de lungă durată, au dus la crearea în cadrul companiei a unei culturi care a fost îmbrățișată de fiecare angajat în parte. Comitetul CSR s-a format la începutul anului 2017 din dorința de a implica cât mai multe persoane cu inițiativă în proiectele derulate de către companie. Anul acesta au implementat, pe lângă proiectele cu tradiție în companie – Habitat pentru Umanitate, Swimathon, Adoptă o familie, Cantina socială, Let’s Ride for Nature, Campanii plantare de copaci, Târgurile de Marțișor, Crăciun și prăjituri, Donare de sange, Shoebox etc, și proiecte noi – Donează timp pentru un copil – organizarea de activități pentru copiii de la un Centru de Zi, Back to school – campanie donare rechizite pentru un Centru de Plasament. În total au coordonat peste 20 de proiecte și au fost implicați peste 1500 de angajați.
UN astfel de exemplu este proiectul la care au participat 200 de voluntari, angajați ai companiei pentru a ajuta la construirea a 4 locuinţe pentru 4 familii nevoiaşe din Oradea. Evenimentul a avut loc între 2 – 13 octombrie în Oradea, la el participând inclusiv directorul companiei care a fost voluntar pentru o zi.
EXCELENȚĂ ÎN MESERIE:
Prin fiecare acțiune aduce un impact benefic asupra comunității. Devotamentul ei pentru oameni, au ajutat-o să creeze un mediu de lucru bazat pe respect, munca în echipă, eficiență și bună dispoziție. Promptitudinea, acuratețea muncii, dorința de îmbunătățire continuă, fac din ea un adevărat profesionist și perfecționist. Suportul necondiționat, aprecierea muncii, trezește în individ încredere, dorința de dezvoltare, de responsabilitate, de a exercita munca la un nivel calitativ înalt.Tinerețea, pasiunea, sunt calități care o ajută să facă lucruri de valoare pentru comunitate. Luptă pentru valorile în care crede și se dăruiește din tot sufletul în toate proiectele întreprinse, acestea îmbrăcând forma succesului. Carierea ei este în ascensiune, pe măsura dezvoltării profesionale, în mod natural și fără ezitare, va face tot ce îi va sta în putință să sprijine pe cei din jur pentru a-i urma calea, aceea de a fi un om de succes.
„A avut un vis: sã lucreze mai mult cu oamenii, sã îi poatã ajuta, sã le fie alaturi, sã îi asculte şi sã îi înţeleagã, fiind una dintre cele mai empatice persoane cu care am avut ocazia să lucrez”, spune un membru al echipei ei. În ultimul an, a contribuit masiv la un proiect de “grading” la nivel de Europa (Ro, DE şi UK) fiind lider de proiect, acoperind o arie importantă din HR.
Teodora demonstreazã cã pasiunea, integritatea şi perseverenţa te pot poziţiona la un nivel excepțional de performanţã, iar pentru a ajunge acolo, ai nevoie de o minte şi o inimã frumoasã.
ONG-ul anului:
Au derulat o acțiune cu impact la nivel național, (evident și cu impact local). S-au implicat și au reușit să modifice metodologia examenelor de evaluare națională (clasa a VIII-a) și bacalaureat. Au demarat o acțiune prin care și-au propus să modifice metodologia de la examenele naționale, metodologie care ducea la zeci de mii de elevi discriminați la nivel național, în fiecare an. Asociația a intentat un proces Ministerului Educației și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, proces pe care l-a câștigat. În urma acestei acțiuni Ministerul Educației a fost nevoit să modifice metodologia în cauză. Datorită acțiunii lor, doar în acest an la nivel național peste 20.000 elevi nu au mai fost discriminați la cele două examene!
VOLUNTARUL anului:
Este elev la C.N. Emanuil Gojdu. Pe tot parcursul derulării proiectului Gojdiștiința, finanțat prin Fondul Științescu, a fost alături, ca cel mai dăruit voluntar-mentor, de colegii săi mai mici.
Astfel de tineri preocupați de natură, de protejarea mediului, dar mai ales de a le arăta și altora această cale, cu atâta implicare, cu dorința de a induce schimbare – trebuie încurajați pentru a-și expune ideile si abilitățile de a vedea conexiunea dintre educație și viitorul comunității ca imagine de ansamblu.
Povestea tânărului de doar 16 ani poate fi povestea oricărui tânăr curios de a afla mai multe despre sine însuși și despre ceea ce i-ar plăcea să facă pe viitor. Povestea lui este o poveste despre căutare și despre regăsire. Cauți în direcția pasiunii tale și te regăsești în ea.
Este un adevarat model pentru cei din generația lui, un tanăr asumat și implicat, voluntar în multe proiecte cu impact, promovează voluntariatul către segmentul de tineri din care face parte, inspirând mulți dintre aceștia să încerce și să practice activității de voluntariat.
A fost speaker la TedX Oradea 2017.
PROIECTUL anului:
Au reușit în ultimul an să implementeze proiecte deosebite în domenii cheie ale societății noastre: educație și învățământ. Astfel proiectul lor de suflet îl reprezintă dotarea tuturor claselor speciale din județul Bihor (166 de clase) cu table magnetice necesare desfășurării actului educațional. Proiectele educaționale au continuat în vara anului curent cu finanțarea pentru un numar de 200 de copii din ciclul preșcolar a unei activități educative (tabăra școlară) pe o perioada de 10 zile – ambele proiecte s-au derulat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.
Își propun în continuare să atragă interesul și angajamentul comunității pentru proiecte de interes actual care să devină autosustenabile. Și se cuvine să-i cităm, pentru ca nici noi, FCO nu o puteam spune mai bine, deși viziunile noastre se apropie: „Dorim să legam nevoi … și să generăm noi ecosisteme sociale sustenabile, să folosim principii de business în vederea rezolvării problemelor de interes pentru societate, să fim îndrăzneți în acțiunile noastre și să nu ne lăsăm intimidați de limitarea resurselor.”
PROMOTOR AL CULTURII ȘI ARTEI:
Prin talentul său nativ a dat un suflu nou modei prin introducerea broderiilor cu motive tradiționale în vestimentațiile create de ea. Folosind astfel modele florale de inspirație folclorică locală, a reușit să ducă imaginea feminității bihorene pe cele mai importante podiumuri internaționale de modă. A avut numeroase prezentări în țară dar și în străinătate, cel mai recent la New York Fashion Week și Bratislava Fashion Days iar rochiile ei sunt prezente în show-room-uri din Dubai și de pe Coasta de Azur.
Este un om deosebit care deși este deja un brand recunoscut internațional nu uită de unde a plecat. Este mereu implicată în acțiuni caritabile, religioase și culturale.
PROMOTOR AL EXCELENȚEI ȘCOLARE:
Încearcă să salveze lumea fiind folositor elevilor printre care își țese, cu dragoste și sacrificii viața, cu fapte, cu energii creatoare, care pot aprinde lumini în conștiințele celor mai mulți dintre elevi, așa cum nici o olimpiadă nu o poate face… După câțiva ani, s-au aprins, una de la alta, torțe și s-au născut, prin contaminarea entuziasmului și a muncii tăcute, cu consemn de discreție, a acestui om, o mulțime de proiecte care cheamă elevii să se cunoască și să se împlinească: Logo Paper, Logo Art, Logo Debate, Logo Fil, Logo Band, Logo Dance, Logo Stage, Logo Chem, Theo Logo, i-Logo.