Grădina cu povești

By Maria Ursu
By Maria Ursu

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

Grădina cu povești- unul dintre proiectele care ne arată că educația pentru mediu poate fi ușor abordată prin prisma lecturii și a poveștilor copilăriei noastre. Să fie oare un bun exemplu de îmbinare a utilului cu plăcutul? Fără îndoială că exact așa este!

Așa frumos decurg lucrurile, încât poveștile din lectura elevilor devin, de fapt, sursele de inspirație pentru organizarea activităților din cadrul proiectului.

De exemplu, Micul Prinț și Vulpea îi învață pe copii lecția despre răbdare. Iar de răbdare este nevoie peste tot, mai ales la grădinărit! Fata Moșneagului vine cu lecția ei despre hărnicie, iar copilașii pot pune în practică cele învățate, având grijă de cele șase bacuri de permacultură din curtea școlii, în care au semănat plante medicinale, aromatice și semințe diferite pentru a obține legume în propria lor curte.

Grădina cu povești are ca obiectiv principal amenajarea unei grădini școlare care să fie un loc al învățării, al bucuriei muncii împlinite, dar și al petrecerii unui timp de calitate la școală. Cum ziceam, un loc în care se îmbină perfect utilul cu plăcutul.

Proiect finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea și sponsorizat de Russmedia, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…