Skip to main content

Grădina din lumea poveștilor

By Maria Ursu
|
|

Grădinița nr. 55

S-a lucrat și se vede rezultat. Misiune îndeplinită!

Grădinița 55 ne cântă și ne încântă la propriu 🙂 Pe lângă faptul că au talent la muzica populară, mai și grădinăresc de minune (iar secretul e că le plac amândouă ocupații, motiv pentru care se și descurcă atât de bine).

Ce au plantat? Hehehe! Tot ce s-a putut: ceapă, ridiche, fasole, castraveți, roșii, verdețuri… o adevărată grădină! Și stați așa… după muncă și răsplată- la final s-au delectat cu un „aperetiv” specific românesc: pâine cu untură și ceapă verde, culeasă chiar din micile lor grădini.

Dar știți voi oare câtă muncă e în spate? Să vă facem o scurtă povestioară… a început experiența încă de prin decembrie- cu procesul de colectare selectivă, cu tehnica celor 3R și atenție sporită asupra reciclării. De ce este important să pornim de aici? Pentru că avem nevoie de un mediu mai curat, un mediu în care să putem crește sănătoși, un mediu pe care să îl iubim și care să ne recompenseze prin energie verde, pentru că noi știm, verdele=viață.

Cu perseverență și mult drag se ajunge la un rezultat pe măsură. Nu mai este un secret pentru nimeni că răbdarea este cheia în tot ceea ce facem, iar grădinăritul despre asta e. Revenind la activitățile noastre- din decembrie până în august au îmbinat frumos teoria cu practica, și au obținut o grădină cu de toate.

Dacă a fost nevoie de multe resurse? Nu! Ceea ce a contat cel mai mult a fost atitudinea celor implicați, dorința lor de a face totul la nivel înalt și a motiva copiii să acționeze, pentru că propriul exemplu este mereu cel mai eficient. 🙂

Proiectul este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia Romania, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.

Evenimentele noastre

| , ,

Împreună facem valuri de bine la Swimathon Oradea 2024

Vă invităm să faceți valuri de bine în calitate de donatori, ambasadori sau înotători ai cauzelor…
| ,

Gala Comunității Bihorene 2023 a inspirat oamenii prin puterea exemplului

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia am pre…
|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…