Skip to main content

Grădina fermecată a piticilor

By Maria Ursu
|
|

Grădinița Romano-Catolică

La Grădinița Romano- Catolică, Plantropolis a devenit un proiect îndrăgit de fiecare dintre cei 120 de copii. Încă de la începutul anului au desfășurat diverse activități specifice educației pentru mediu, și au prins rapid „gustul” lor.

Ce au realizat? Pe lângă cele 2 bacuri de permacultură (pe care le-a construit cu drag unul dintre tăticii voluntari), au decis să înfrumusețeze curtea, cu tocmai 24 de ghivece cu flori care mai de care mai colorate: garoafe, crăițe, petunia, floarea soarelui, floarea pasiunii și alte flori cățărătoare.

În bacuri, au plantat cu drag ierburi aromatice: rozmarin, mentă, busuioc, oregano, pătrunjel, salvie și bineînțeles, legumele lor preferate: salata verde, ridichi, ceapă, roșii, dovlecei și ardei. Tare benefică activitatea respectivă, pentru că… după ce plantează chiar ei legumele și le urmăresc creșterea, le pot savura. Nu mare ne-a fost mirarea când i-am surprins „furând” din bacuri cozi de ceapă verde sau salată și delectându-se din ele. Altul e gustul, când ești chiar tu grădinarul iscusit. 🙂

Până a planta în bacuri, au decis să crească singuri răsadul. Așa că, au semănat și îngrijit din timp semințele, folosind drept ghiveci materiale reciclabile: cofrag de ouă, cutie de lapte, pentru a nu folosi tradiționalele ghivece din plastic. Reciclarea și reutilizarea sunt esențiale dacă ne dorim să contribuim cu adevărat la menținerea unui mediu curat și sănătos.

În urma tuturor activităților realizate, s-a constatat că cei mici adoră să planteze. Pe lângă faptul că le place, se și descurcă minunat și dau dovadă că sunt mici grădinari responsabili și implicați.

Proiectul este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia Romania, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.

Evenimentele noastre

|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…