Skip to main content

Grădina fermecată

By Maria Ursu
|
|

Grădinița Orsolya

Copilașii înscriși la grădinița Orsolya, s-au numărat printre norocoșii care fac parte din Plantropolis, program care susține desfășurarea activităților de mediu la alt nivel- mai puțin teoretic, și mai mult accent pe partea practică. Astfel, pe întreg semestrul 2 al anului școlar 2021-2022, și vacanța de vară inclusiv, au participat activ la activități de educație ecologică mai diferite și cu mult accent pe observare direct în natură.

Cu seriozitate și multă muncă au amenajat curtea grădiniței- au instalat bacuri de permacultură, le-au decorat cum au știut ei mai frumos, ghidați de doamnele educatoare, au plantat și îngrijit semințe diferite, iar la final au marcat frumos întraga perioadă printr-un picnic, chiar la ei în curte! Printre bunătățile cu care s-au delectat au fost legumele pe care le-au cules din bacuri și limonadă bună, bună, cu mentă crescută sub ochii lor.

Pe întreg parcursul anului, au dedicat multă atenție proceselor importante de reciclare, reducere, reutilizare- care duc nemijlocit la un mediu ambiant mai curat și sănătos. Fiindcă abordarea a fost una pe măsură, copiii au putut observa direct cum se colectează selectiv, cum are loc germinarea la semințe, care este ciclul de viață al plantelor și care sunt factorii de mediu necesari pentru ca o plantă să ajungă la maturitate și să dea roade.

Proiectul este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia Romania, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.

Evenimentele noastre

| , ,

Împreună facem valuri de bine la Swimathon Oradea 2024

Vă invităm să faceți valuri de bine în calitate de donatori, ambasadori sau înotători ai cauzelor…
| ,

Gala Comunității Bihorene 2023 a inspirat oamenii prin puterea exemplului

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia am pre…
|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…