Grădinărim cu bucurie

By Maria Ursu
By Maria Ursu

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea

E cool să fii ECO! Observăm cât de bine li se potrivește sloganul respectiv celor peste 250 de elevi ai eco-școlii „Avram Iancu”, beneficiari ai programului Plantropolis- Creștem împreună cu natura.

Prin intermediul activităților interactive și realizate în contact direct cu natura, copiii vor învăța să trieze selectiv deșeurile pe fracții, urmând să utilizeze fracția biodegradabilă pentru compost.

De asemenea, vor explora și investiga lumea plantelor, relația acestora cu alte organisme, în vederea înțelegerii lumii vii, a locului oamenilor în natură și a necesității protejării și conservării naturii și a biodiversității.

9 bacuri de permacultură vor fi montate, îngrijite și decorate frumos de către copii, colectivul cadrelor didactice, părinți și alți voluntari iubitori de natură. Întreaga echipă va avea grijă ca semințele și plantele să primească toată dragostea, grija și atenția de care au nevoie pentru a da roadă. De ce dragoste? Pentru că este elementul cheie care ne face să vedem cu alți ochi mediul ambiant.

Printre activitățile cele mai remarcante în cadrul proiectului, se numără carnavalul costumelor din materiale reciclabile și cel în care au vândut limonada preparată chiar de ei.

Coordonatoarea de proiect, Iulia Gavriș, ne zice că „Clasele implicate în proiect au pregătit limonadă cu mentă din grădina școlii, suc de soc, suc de coacăze și apă tonică cu mentă și lămâie, organizând o activitate cu vânzare , pentru a putea cumpăra la toamnă pământul necesar pentru răsaduri și semințe. Limonada a fost răcoroasă, sucurile delicioase, iar copiii încântați de menta aromată din grădină! Vom repeta cu siguranță experiența!”

Grădinărim cu bucurie este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea și finantat de Russmedia, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.🍀

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene