Ce impact are războiul din Ucraina asupra refugiaților ucraineni din perspectivă psihologică?

By Beatrice Bungo
By Beatrice Bungo

Un război nedorit și cu puternic impact emoțional, a pus milioane de ucraineni în situații extrem de dificil de gestionat. România i-a primit, le-a oferit ajutor necondiționat, iar multora județul Bihor și Oradea le-a devenit noua casă. Încă din primele zile de război, Fundația Comunitară Oradea s-a implicat activ în a le oferi sprijin în cadrul campaniei #AjutorpentruUcraina. Continuăm să facem bine, ba chiar să îi ajutăm să se integreze în societate. Dar pentru ca acest lucru să fie posibil, am considerat că este necesar să îi înțelegem mai bine.

În cadul unui interviu din seria Expert Talk realizat de Fundația Comunitară Oradea și cu ajutorul unor explicații avizate ale psihologului, Simona Trip, răspundem la întrebarea:

“Care este impactul războiului din Ucraina asupra refugiaților ucraineni din perspectivă psihologică și cum putem contribui la integrarea acestora în societate?”

Urmăriți interviul de mai jos:

Acest interviu a fost realizat în cadrul proiectului finanțat prin Oxfam – „Integration Program for Refugees”, înființat cu sprijinul Marii Britanii și a guvernului britanic, coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…