Lansare apel de proiecte PLANTROPOLIS la SALONTA

By Maria Ursu
| ,
By Maria Ursu
| ,

Fundația Comunitară Oradea susținută de VPK Packaging Salonta lansează apelul de finanțare în cadrul programului „PLANTROPOLIS” în orașul Salonta.

Prin acest program Fundația Comunitară Oradea susține ideile de proiecte care cultivă grija pentru mediu și o promovează prin activități educaționale care sădesc obiceiuri sănătoase de la cele mai mici vârste. Acest program este adresat instituțiilor de învățământ și ONG-urilor din Salonta care vin cu soluții pentru a dezvolta abilități ale adulților sau copiilor pentru amenajarea și întreținerea de grădini școlare sau comunitare, spații verzi experimentale sau spații speciale pentru compost.

Prin programul PLANTROPOLIS vor fi susținute minim 6 instituții școlare și ONG-uri de pe raza orașului Salonta. Va fi acordată suma totală de 54.000 lei pentru proiecte care aduc soluții inovatoare și creative la probleme de mediu. Fiecare instituție școlară/ONG finanțat, va implementa proiectul în perioada decembrie 2022 – iulie 2023. Sunt căutate inițiative mici și mari, deopotrivă, care au capacitatea de a influența grupuri extinse și chiar întregi comunități. 

Depunerea proiectelor
Înscrierea proiectelor se va face prin completarea formularului de înscriere de mai jos și transmiterea lui pe adresa grantmanager@fundatiacomunitaraoradea.ro  până la data de 30 octombrie 2022.

Aplicanții eligibili pentru concursul de proiecte sunt instituții școlare și ONG-uri care vor desfășura activitățile propuse în orașul Salonta.

Atât ghidul aplicantului cât și formularul de aplicare se regăsesc aici:

https://fundatiacomunitaraoradea.ro/fondul-vpk/, sau aici:

  1. Formularul de aplicare: https://bit.ly/3E9wSB5
  2. Ghidul Aplicantului: https://bit.ly/3dWwziq

Sesiuni de consultare pentru cei interesați de acest program
În perioada 10- 28 octombrie echipa Fundației Comunitare Oradea va oferi sesiuni de consultare de grup și individuale pentru rafinarea ideilor de proiecte și totodată, sprijin la completarea formularului de aplicare. Sesiunile de consultare se vor desfășura online, pe toată durata apelului de finanțare, în zilele de marți și vineri, în intervalul orar 15-16. Înscrierile se pot face pe adresa de email grantmanager@fundatiacomunitaraoradea.ro sau la numărul de telefon 0771358776.

Calendarul de desfășurare al programului „PLANTROPOLIS”:

30 septembrie 2022 – Lansarea sesiunii de depunere proiecte;
30 septembrie – 30 octombrie 2022 – Transmiterea aplicațiilor/Organizarea unor sesiuni de consultare pentru potențialii aplicanți;
7 noiembrie – 11 noiembrie 2022 – Selecția proiectelor prin jurizare;
15 noiembrie – 18 noiembrie 2022 – Anunțarea proiectelor selectate;
21 noiembrie – 4 decembrie 2022 – Semnarea contractelor de finanțare (stabilire tranșe, calendar de activități, termene de raportare) și acordarea finanțărilor;
5 decembrie 2022 – 30 iunie 2023 – Implementarea proiectelor;
iunie 2023– Eveniment de închidere program Plantropolis la Salonta;
15 iulie 2023 – Raportarea finală.

VPK Packaging Salonta – După aproape 13 ani de activitate, cu investiții de aproximativ 3 milioane de euro pe an, VPK Packaging Salonta produce acum peste 98 de milioane m² de carton, avand 270 de angajați, constructia insumand 27.500 m². Cu o capacitate de productie de peste 100 de milioane m², si cu investiții continue, VPK Packaging Salonta continua planurile ambițioase de viitor, cu aceeasi dedicare, cu acelasi profesionalism si respect fata de client. VPK Packaging Salonta este caracterizata ca fiind de un profesionalism desavarsit, o inalta calitate, oferind solutii personalizate si livrari Just in Time (JIT).

Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Aplică și tu!

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021
|

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.