Mugurașii grădinăresc, pentru viață se pregătesc

By Maria Ursu
|
By Maria Ursu
|

Grădinița nr. 30

Rămânem din ce în ce mai uimiți când vedem rezultatele #Plantropolis. Deși am anticipat că vor fi minunate, am rămas surprinși când acestea ne-au depășit cu mult așteptările.

La grădinița Nr. 30 „Mugurel” roadele muncii sunt vizibile: de la mărar și pătrunjel, la salată verde, mazare, ridichi și ceapă verde. Cum le-a reușit să obțină atât de multe? Simplu! Au semănat cu dragoste, au depus efort, au fost responsabili și persistenți și rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate.

Bineînțeles, pe lângă grădinărit au învățat despre reciclare, colectare selectivă, au și aplicat toate cele învățate și au înțeles că astfel ajută mediul ambiant să fie unul mai curat, iar pe ei- să crească sănătoși. Revenind la grădini, până la culegerea roadei, procesul a fost unul luuung dar superb! Analiza semințelor, etapa de germinare, construirea și pictarea bacurilor de parmacultură, mutarea răsadurilor și îngrijirea continuă a acestora. Toate adunate, au făcut ca gradul de responsabilizare și conștientizare a celor mici să crească, dragostea față de mediul ambiant să crească și ea, iar gustul legumelor proaspete, culese chiar de ei să fie mai intens.

Pentru că au învățat și despre sustenabilitate, s-au gândit să facă un târg de legume, iar bănuții colectați să îi folosească pentru a cumpăra alte semințe și a continua să grădinărească și la anul. Credeți că le-a reușit? Absolut! Părinții au fost printre cumpărători, iar legumele și verdețurile crescute cu atâta drag de picii lor, au ajuns și pe mesele de acasă. Frumoasă experiența și conexiunea pe care au creat-o, iar de organizare nici nu mai vorbim- totul a ieșit ca la carte!

Proiectul este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia Romania, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021
|

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.