Muzica- o necesitate în educația copiilor

By Maria Ursu
|
By Maria Ursu
|

Muzica reprezintă un limbaj comun pentru oameni și creează legături în întreaga comunitate.

Proiect de educație muzicală alternativă, care promovează resursele necesare pentru a descoperi, a înțelege și a învăța muzica într-un mod plăcut și atractiv. Printr-o gamă largă de activități și jocuri muzicale, școlarii din ciclul primar vor învăța să comunice mai bine, își vor dezvolta abilități precum coordonarea, atența sau concentrarea, și se vor relaxa.

Proiectul include patru activități:

  • Magienii muzicii- pune la dispoziția dascălilor o serie de prezentări dinamice, cu informații despre compozitori celebri, jocuri muzicale, experimente și activități folosite în terapia prin sunete.
  • Curcubeul muzical- propune invitarea în clasă a specialiștilor din domeniul muzical (folclor, muzică clasică, instrumentală, modernă), pentru a-i inspira pe elevi prin împărtășirea unor experiențe pozitive marcante din viața lor de muzicieni.
  • Instrumente fermecate din orchestră adunate- va fi un priliej de descoperire a principalelor instrumente muzicale, precum și de desfășurare a unor serii de exerciții ritmice, pentru a înțelege mai bine că muzica înseamnă armonie.
  • Activitatea finală se va derula sub forma unui spectacol muzical. Furtuna de sunete, care să cuprindă un moment muzical al fiecărei clase. Realizarea acestui spectacol va da priliejul descoperirii unor noi talente. Bugetul aferent proiectului: 3500 RON.

Proiectul este finanțat prin programul Fundatiei Comunitare Oradea- Bursa Talentelor, sponsorizat de companiile VPK Packaging Salonta, Madrugada, Celestica, Plexus, Golde, Decitex, EGV International Recruitment SRL, Asociația Pas cu Pas Oradea și donatori individuali.

Evenimentele noastre

Swimathon 2021
|

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…
| ,

Swimathon 2020

Ediția din 2020 a Swimathon a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de siguranță…
|

Gala Comunității Bihorene 2019

Gala Comunității Bihorene s-a născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă …

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.