#1 Noutăți de Fond de la Baia Mare

By Teodora Albiter
By Teodora Albiter
Iată că sosesc și primele vești despre cum au început proiectele finanțate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Baia Mare, un octombrie foarte bogat și intens care oglindește mișcarea comunitară la nivel local. Nu vă fie teamă să derulați în jos pagina, promitem să găsiți oportunități și informații interesante.

Laboratorul de creație și grădinărit

Activitățile de grădinărit inițiate de Asociatia Autismbm au început în forță, dar mai ales au creat contextul pentru a stimula numeroasele beneficii pe care terapia prin grădinărit o aduce copiilor și tinerilor cu autism. Iată care a fost atmosfera de la primele ateliere.

‍Artă + creativitate = Artă-mă

‍Pentru o doză bună de energie în zilele reci de toamnă, suntem bucuroși să te delectăm cu câteva imagini de la ARTeliere. Acestea sunt menite să încălzească suflete și să încânte priviri. Admirăm dibăcia și creativitatea cu care sunt realizate activitățile din cadrul proiectului.

Băimărenii compostează

Înițial au fost 35, iar mai apoi au ajuns la 46 de cetățeni care s-au înscris la proiectul pilot de asimilare și exersare a gesturilor corecte pentru compostarea deșeurilor biodegradabile.

Ce a urmat?

🔹un curs de formare online gratuit;

🔹au primit recipientele de colectare;

🔹multă muncă de echipă prin participarea la umplerea în mod regulat a recipientelor de compostare exclusiv cu resturi biodegradabile.

Noutăți din cadrul proiectului pot fi urmărite, aici.

Joaca este pentru toți!

„Știți cine nu judecă? Cine nu pune etichete, cine se adaptează și vede cu ochii inimii? Copiii! Copiii, la vârsta lor fragedă văd doar suflete, nu culori ale pielii sau forme de dizabilități. În acest sens, considerăm că este foarte important să învățăm copiii să îmbrățișeze diversitatea, să accepte persoanele cu dizabilități atunci când le întâlnesc și să îi ajutăm să își formeze personalitățile cu cât mai puține prejudecăți.”

spun cei de la Rotaract Baia Mare care au inițiat proiectul „Joaca este pentru toți!”

Sunt multe ateliere care urmează în săptămânile următoare să aibă loc în grădinițele și școlile primare din Baia Mare.

💚Bonus: la finalul proiectului municipiul Baia Mare va avea primul loc de joacă și fitness adresat persoanelor cu dizabilități. Dăm puțin din casă: echipamentele sunt în producție și vor fi livrate la început de decembrie.

‍School-bike Baia Mare

Cu mare entuziasm echipa American International School of Transylvania a dat startul întâlnirilor educative, dar și sesiunilor demonstrative de „biciclit” sau „trotinit” spre școală pentru elevii de gimnanziu. Rastelurile au fost montate în cele patru școli partenere, iar acum elevii și profesorii pot să-și depoziteze mijloacele de transport alternative în siguranță până la plecarea acasă.

| ,

Swimathon 2020

Ediția din 2020 a Swimathon a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de siguranță…

Gala Comunității Bihorene 2019