Oaza mea de sănătate

By Maria Ursu
By Maria Ursu

Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

Un alt proiect care merită a fi cunoscut este cel al școlii gimnaziale „Dimitrie Cantemir”, și anume „Oaza mea de sănătate”

Uneori titlul unui proiect spune multe. Atât de multe încât nu are nevoie de explicații suplimentare. Cu toate acestea, le vom aduce, pentru că ne mândrim cu tot ceea ce se desfășoară în momentul de față prin instituțiile de învățământ preșcolar și primar din Oradea, în cadrul programului Plantropolis- Creștem împreună cu natura.

7 bacuri de permacultură sunt și urmează a fi îngrijite în continuare de către cei peste 300 de elevi ai școlii, alături de doamnele învățătoare și alți voluntari. Legume și plante aromatice vor crește sub ochii plini de dragoste ai copiilor, vor fi îngrijite de mâinile lor hărnicuțe și hrănite cu energia și entuziasmul de nedescris. La final- când vor fi „gata”, vor fi savurate tot de către ei, pentru a simți satisfacția și roadele muncii lor.

Știm că ne repetăm când spunem că Plantropolis este mai mult decât un program în care se plantează, dar nu avem cum să nu o facem! Pentru că este mai mult de atât! Este despre conștientizare, despre munca în echipă, responsabilizare, dragoste față de tot ce e viu și un stil de viață mai „verde”, mai curat, mai sustenabil.

Ne dorim ca acest program să ajungă un exemplu de bune practici și pentru alte instituții de învățământ (și nu doar). Pentru că ne pasă, pentru că vrem să avem nu doar o oază de sănătate într-o lume atât de mare, pentru că verdele e viață.

Plantropolis este programul conceput de Fundația Comunitară Oradea, finanțat de Russmedia România, implementat cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling SRL, în parteneriat cu Grund School.

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…