Parcul Libertății

Un spațiu mult îndrăgit de orădeni pe care ne-am propus să îl facem și mai personal pentru comunitate. Ne-am dorit să vedem cum spiritul creativ și comunitatea își pun amprenta asupra acestui parc. Rezultatul? Un parc amenajat și revitalizat peisagistic, în care în continuare organizăm activități de animare a zonei prin concerte la pianină, piese de teatru, performance-uri live, manifestări artistice, seri de dans, ateliere practice în limba română și limba maghiară pentru toate gusturile și vârstele.

Prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități oferit de Lidl  România am obținut o finanțare prin care am reușit să revitalizăm acest parc. Totodată, conform unui protocol de colaborare cu Primăria Oradea semnat pe o perioadă de 5 ani, Fundația s-a angajat să curețe și să întrețină spațiul verde.

De ce?

Pentru că Parcul Libertății merită să fie mai mult decât o zonă de promenadă, motiv pentru care am vrut să creăm o atmosferă deosebită în acest parc mult îndrăgit de orădeni, dar și de turiști.

Cum am schimbat Parcul Libertății într-un parc pentru cOMunitate?

● 8.000 de bulbi de flori plantați;
● montarea unui sistem de sonorizare pentru exterior;
● achiziția pianinei și a filigoriei aferente;
● amplasarea unei plăci comemorative Anna Marossy;
● peste 70 de acțiuni de voluntariat de igienizare și curățare a zonei parcului;
● 7 acțiuni de amenajare și plantare flori perene;
● 30 de ateliere și evenimente organizate.

Descoperă mai bine Parcul Libertății și dedicarea din spatele acestui proiect:

Un parc pentru cOMunitate

Un parc pentru un viitor mai bun

Nu ne oprim aici și continuăm să #facembine pentru comunitatea orădeană care vrea să se bucure de Parcul Libertății și de ceea ce ne oferă acest loc. Avem alături de noi mai bine de 50 de orădeni voluntari care participă la acțiunile colective zilnice sau săptămânale de igienizare și întreținere a perimetrului parcului. Cei care doresc să se alăture demersului pot #facebine completând chestionarul de înscriere ca voluntari de mai jos:


Un parc pentru cOMunitate

Pornind de la simpatia orădenilor pentru Parcul Libertății şi Aleea Anna Marossy, transformate, de-a lungul anilor, cu spirit creativ şi abnegaţie de multe mâini dibace într-o oază de relaxare multisenzorială, din dorinţa ca atmosfera şi energiile prezente aici să fie amplificate, echipa Fundaţiei Comunitare Oradea abordează cu optimism revitalizarea şi dinamizarea acestui perimetru cu aer boem.

Proiect finanțat de

În parteneriat cu

Și susținut de

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.