Skip to main content

Parcul Libertății

Un spațiu mult îndrăgit de orădeni pe care ne-am propus să îl facem și mai personal pentru comunitate. Ne-am dorit să vedem cum spiritul creativ și comunitatea își pun amprenta asupra acestui parc. Rezultatul? Un parc amenajat și revitalizat peisagistic, în care în continuare organizăm activități de animare a zonei prin concerte la pianină, piese de teatru, performance-uri live, manifestări artistice, seri de dans, ateliere practice în limba română și limba maghiară pentru toate gusturile și vârstele.

Evenimentele și atelierele gratuite din Parcul Libertății

Din 4 noiembrie, sâmbetele se petrec în familie la Birdwatching în Parcul Libertății, de la 10.00 la 11:00. Este vorba despre Atelierul de Birdwatching, unde părinții și copiii vor descoperi varietatea de păsări care sunt în proces de migrare sau iernează la noi în oraș. Le vom crea și hrănitoare și le vom oferi de mâncare. Atelierele sunt gratuite, iar participarea se face pe bază de înscriere aici.

Cum am pus în valoare Parcul Libertății?

Din 2020 Parcul Libertății este un parc pentru cOMunitate, cel pe care Fundația Comunitară Oradea îl întreține cu ajutorul oamenilor Voluntar!o, cei mai implicați voluntari pe care ne bucurăm să îi avem alături de noi. Am reușit să revitalizăm peisagistic acest parc cu sprijinul financiar oferit de Lidl România, prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități. Am reușit să-l aducem în stadiul în care se află și azi datorită încrederii acordate de Primăria Municipiului Oradea, care ne-a oferit șansa de a administra Parcul Libertății și de a-l transforma într-un parc pentru cOMunitate. 


Cum am schimbat Parcul Libertății într-un parc pentru cOMunitate?

● 8.000 de bulbi de flori plantați;
● reînsămânțarea gazonului;
● montarea unui sistem de sonorizare pentru exterior;
● achiziția pianinei și a filigoriei aferente;
● amplasarea unei plăci in memoriam biologului Anna Marossy;
● peste 70 de acțiuni de voluntariat de igienizare și curățare a zonei parcului;
● acțiuni de amenajare și plantare flori perene;
● pictura stradala Mozaic Citadin;
● ateliere și evenimente gratuite organizate în Parcul Libertății.

Descoperă mai bine Parcul Libertății și dedicarea din spatele acestui proiect:

Un parc pentru cOMunitate

Află ce am făcut în ultimii 3 ani pentru Parcul Libertății

Nu ne oprim aici și continuăm să #facembine pentru comunitatea orădeană care vrea să se bucure de Parcul Libertății.

Avem alături de noi mai bine de 50 de orădeni voluntari care participă la acțiuni de igienizare în zilele de luni, miercuri și vineri. Dacă vrei să te implici te poți alătura echipei Voluntar!o:


Parcul Libertății, un parc pentru cOMunitate

Din 2020 încoace, când traversezi Parcul Libertății admiri cele 8.000 de flori colorate plantate și observi verdele gazonului influențat de fiecare anotimp. Vezi filigoria în care orădenii cântă la pian. Mai sus puțin analizezi pictura stradală Mozaic Citadin. După ce ai descoperit fiecare element al picturii, te întorci pe alee și avansezi pe lângă placa […]

Un parc pentru cOMunitate

Pornind de la simpatia orădenilor pentru Parcul Libertății şi Aleea Anna Marossy, transformate, de-a lungul anilor, cu spirit creativ şi abnegaţie de multe mâini dibace într-o oază de relaxare multisenzorială, din dorinţa ca atmosfera şi energiile prezente aici să fie amplificate, echipa Fundaţiei Comunitare Oradea abordează cu optimism revitalizarea şi dinamizarea acestui perimetru cu aer boem.

Proiect finanțat de

În parteneriat cu

Și susținut de