Pro Discipulus

By Roxana Trifa
By Roxana Trifa

Pro Discipulus a adus o altfel de abordare în rândul adolescenților în ceea ce privește diferențele între comportamentul și asumarea adolescentului modern. Având ca scop descurajarea bullying-ului, atelierele interactive Pro Discipulus au pus pe primul plan creativitatea, spontanietatea și munca în echipă.

Atelierele au fost coordonate de trainerii Persolog, împreună cu voluntarii proiectului. Activitățile au demarat în luna februarie 2020, dar restricțiile pandemiei covid_19 au făcut ca atelierele să se mute în mediul online. Prin aplicarea de chestionare pentru identificarea profilului comportamental, elevii participanți au putut observa mai bine diferențele dintre ei și colegii lor, iar pe baza discuțiilor și a jocurilor de grup, s-a urmărit reducerea fenomenului de bullying.

În perioada ianuarie- februarie 2021 s-au desfășurat, pe platforma Meet Google, întâlniri cu elevii claselor a VIII-a și a IX-a din cadrul Liceului Iuliu Maniu Oradea. Au fost completate 90 de chestionare pentru identificarea profilului comportamental pentru a facilita adolescenților acceptarea diferențelor și cunoașterea mai detaliată a propriului profil comportamental: dominant, influent, stabil și consștiincios.

La final, o parte din materialele didactice și anume cărțile au fost donate bicliotecii Liceului Iuliu Maniu în vederea facilitării accesului spre aceste informații și altor elevi doritori.

Swimathon 2020

Ediția din 2020 a Swimathon a avut loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de siguranță…

Gala Comunității Bihorene 2019

Gala Comunității Bihorene s-a născut din dorința de a aduce împreună tot binele care se întâmplă …