Step by Step pentru o comoară verde

By Maria Ursu
By Maria Ursu

Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea

Încet și sigur– asta e soluția pentru a pune corect fundamentul în tot ceea ce facem și pentru a ne asigura că munca realizată rezistă în timp. Și noi asta ne dorim, așa-i? O lume mai verde, mai curată, în care să simțim că ne place să trăim.

La Liceul Iuliu-Maniu asta se întâmplă! Activitățile realizate se desfășoară pas cu pas, niciun subiect nu rămâne neatins când vine vorba despre mediul ambiant. Indiferent că vorbim despre cei 3R, despre colectare selectivă, despre compost, plante, fructe și legume, despre apă, aer și firicelele de iarbă- toate sunt abordate pentru și împreună cu cei peste 500 de preșcolari și școlari mici.

Vă întrebați ce îi determină să se implice atât de frumos? E suficient un singur motto: ,,Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine” (Albert Einstein).

În cele 10 bacuri de permacultură pe care le-au montat și decorat frumos, au plantat legume/zarzavaturi, flori, mirodenii și plante medicinale, acestea oferindu-le prilejul de a învăța continuu, prin observare directă, cât mai multe informații despre natură și secretele ei.

Proiectul este finanțat prin programul Plantropolis, conceput de Fundația Comunitară Oradea, sponsorizat de Russmedia Romania, cu sprijinul VPK Packaging Salonta, Eco Bihor, Eltex Recycling și implementat în colaborare cu Asociația Grund Community- Grund School.

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…