Tegyunk Jot hirlevel

By Beatrice Bungo
|
By Beatrice Bungo
|

Együtt harcolunk a korai iskolaelhagyás ellen, a Bihar megyei gyerekek és fiatalok számára is vonzóvá tesszük a tudást. Légy te is önkéntes! Áldozz 30 percet az Ezredévi Emléktérre (Parcul Libertății), de figyelmedbe ajánlunk egy elsősegély műhelyt, kiemelten NGO-k számára

Az Ösztöndíj Alap (Fondul de burse) a korai iskolaelhagyás elleni küzdelemben

Az Ösztöndíj Alap támogatásával 41 vidéki gyerek kapott iskolaszereket, ruhát, lábbelit, hogy ezek hiánya miatt ne kényszerüljön otthagyni az iskolát. Cristian, a fenti képről, közéjük tartozik. 82 esztendős nagymamája neveli. Csak napvilágnál tud tanulni, mert vályogból épült házukban még áram sincs. Történetéről többet megtudhatsz itt (link).

Cristi 40 sorstársának is szüksége van egy kabátra, új lábbelire, hogy tavasszal is járhasson iskolába. Te is támogathatod őket, hogy minden évszakban kapjanak ruhát és cipőt, hogy ezek hiányában ne kényszerüljenek idő előtt otthagyni az iskolát.

Az Ösztöndíj Alap támogatásával te is aktívan részt vehetsz a korai iskolaelhagyás elleni küzdelemben! Bármilyen összegű adomány nagy segítség, hiszen 1000 lejből fedezni lehet egy iskoláskorú gyerek egész éves támogatását. A megfelelő oktatás mindenkinek esélyt jelent egy jobb jövőre!

Vonzóbbá tesszük a tudást a Bihar megyei gyerekek és fiatalok számára

A Științescu Alapítvány V. évadában 10 Bihar megyei szervezetet és oktatási intézményt támogatunk. Általunk vidékre is eljut a robotika, a programozás és a 3D nyomtatás. A fizika és kémia tanulása a kísérleteken keresztül sokkal látványosabb, érdekesebb és ráadásul érthetőbb. A kozmetikumok, élelmiszerek előállításának világa az ízeken, illatokon keresztül kerül közelebb a gimnazistákhoz. És itt nem ér véget a történet, hiszen több olyan projektet támogatunk mely vonzóbbá teszi a tudást a Bihar megyei diákok számára. Mindezekről itt többet is megtudhatsz.

Áldozz 30 percet az Ezredévi Emléktérre

Ugye neked is tetszik az Ezredévi Emléktér (Parcul Libertății)? Természetesen az a célunk, hogy maradjon is ilyen, ha már közösségünk eddigi munkájának ilyen szép az eredménye. A Közösségi Alapítvány több éves vállalása a park rendbetétele, tisztán tartása.

Áldozz te is 30 percet az Ezredévi Emléktérre. Egyszer vagy akár többször is, mert bennünket minden hétfőn és pénteken ott találsz. Iratkozz fel itt és gyere is el! Miénk a tér, vigyázzunk rá együtt! A virágos bódénál pedig ingyen kapsz szemeteszsákot és kesztyűt. Csatlakozz 30 percre önkénteseinkhez, minden hétfőn vagy pénteken. Az Ezredévi Emléktérre a Közösségi Alapítvány vigyáz, a közösség erejével!

Elsősegély műhely

Szükség esetén tudsz életet menteni? Vannak elsősegélynyújtási alapismereteid? Önkéntesek és NGO tagok számára tartunk képzést, hiszen bármikor szükség lehet a segítségre. A részvétel természetesen ingyenes. A Bihar Megyei Vöröskereszt és a Comuniteca közös műhelyében az alapismeretek mellett a baleseti sérülések ellátásáról is tanulhatsz. Iratkozz fel itt.

Evenimentele noastre

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…
Swimathon 2021
|

Swimathon 2021

Ediția din 2021 a Swimathon a avut loc la Bazinul Crișul din Oradea, cu respectarea tuturor norme…

Fundatia Comunitara Oradea
Fundaţia Comunitară Oradea este o organizaţie nonguvernamentală, apolitică şi neafiliată religios.
Subscribe la newsletter-ul #FacemBine

Urmărește-ne pe rețelele de socializare

Copyright © . Toate drepturile rezervate Fundația Comunitară Oradea.
Made with ❤️ by the
NRGO Web Design team.