Skip to main content

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

By Beatrice Bungo
| , ,
| , ,

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvânt și vă anunțăm cu bucurie că veți avea ocazia să susțineți 5 proiecte care răspund unor nevoi educaționale și care cu ajutorul vostru vor deveni realitate în 2023. Le puteți descoperi mai jos:

Mini biblioteca Anima Verde

Asociația Anima Verde vrea să contribuie la educarea și integrarea socială a copiilor din mediul rural, încă de la vârsta preșcolară. Proiectul Mini biblioteca Anima Verde are în vedere educarea prin lectură și joacă a copiilor de grădiniță, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Vor dota cel puțin 10 unități de învățământ preșcolar din zona Beiuș, Marghita și Șoimi cu mini-biblioteci. Pe lângă educarea timpurie prin lectură, proiectul prevede și organizarea de activități de ecologizare la unitățile de învățământ preșcolar. Cel puțin 160 de copii din mediul rural vor fi beneficiarii acestui proiect. Buget necesar: 8.650 Lei.

Arta de a fi împreună

Asociația Deficienților Locomotori Bihor va folosi arta ca instrument de dezvoltare emoțională și motrică a cel puțin 40 de copii cu sau fără nevoi speciale, cu vârsta între 4 și 14 ani din Oradea. Proiectul urmărește integrarea copiilor cu dizabilități în comunitate, în rândul celorlalți, prin activități artistice și care presupun colaborarea între micii artiști. Asociația va organiza o serie de ateliere prin care va reuși să faciliteze integrarea și dezvoltarea copiilor. Buget necesar: 13.600 Lei.

Valori și disciplină pentru un viitor mai bun

Asociația Zâmbet și Speranță pentru Viitor vrea să scoată în evidență talentul și ambiția a 60 de copii din comuna Sânnicolau Român. Prin proiectul Valori și disciplină pentru un viitor mai bun se urmărește modernizarea unei săli pe care Asociația o pune la dispoziție și organizarea de activități în cadrul acesteia pentru copii care provin din familii marginalizate și defavorizate. Vor organiza ateliere de judo, artă, disciplină rutieră și științe, menite să contribuie la dezvoltarea emoțională și comportamentală a copiilor.  Buget necesar: 16.000 Lei.

Iarnă de poveste

Asociația Zile Colorate vrea să promoveze lectura în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani din Suplacul de Barcău și împrejurimi. Vor organiza o serie de ateliere de lectură destinate copiilor, dar și părinților, tocmai pentru a contribui la consolidarea relației copil-părinte. Vor încuraja lectura prin povestiri, activități practice, cum ar fi: jocurile muzicale și piesele de teatru pentru adolescenți. 110 copii și tineri vor lua parte la aceste ateliere. Buget necesar: 4.500 Lei.

Micile talente

Școala Gimnazială „Iosif Vulcan” Holod va amenaja un spațiu de sprijin al copiilor de etnie rromă talentați, dar care provin din familii defavorizate și nu au parte de suport social și educațional pentru a-și dezvolta talentele. Proiectul vizează dezvoltarea copiilor pe baza a 3 direcții de interes: lectură, aptitudini muzicale și artă plastică. Cel puțin 160 de copii din zona Holod vor participa la aceste activități. Buget necesar: 12.900 Lei.

Evenimentele noastre

|

Swimathon Oradea 2023

S-au făcut valuri de bine la Swimathon Oradea 2023, ediția a XI-a, iar rezultatele competiției ca…

Am apreciat oameni și proiecte care dezvoltă comunitatea

Am organizat Gala Comunității Bihorene, evenimentul în cadrul căruia au fost celebrați oamenii și…

Transformă în realitate proiecte de viitor. Susține-le la Gala Comunității Bihorene

V-am promis că revenim cu vești importante despre Gala Comunității Bihorene. Ne ținem de cuvâ…