
Gala Comunității
Gala Comunității Bihorene este un eveniment prin care recunoaștem și celebrăm împreună acțiunile care transformă comunitatea noastră într-una mai bună, în care vrem să trăim, vrem să ne implicăm. Cu ajutorul unor fonduri mai mari sau mai mici, de multe ori numai prin voluntariat, oameni faini, cu inițiativă acționează în beneficiul comunității. An de an, îi aducem în fața comunității și îi premiem pe cei care sunt oamenii de bine ai județului: voluntari demni de apreciat pentru contribuția lor adusă comunității, echipe sau ONG-uri ale căror inițiative merită recunoscute drept exemple de bine, ori oameni care pun pasiune în munca lor și susțin excelența prin propriul exemplu.
Gala Comunității Bihorene 2024 a avut loc pe 11 decembrie, la Teatrul Regina Maria.
- Liderul care schimbă lumea – Anamaria Crețu
- Voluntarul anului – Alexandra Lukacs
- Echipa anului – Asociația Help & Care
- Excelența în meserie – Ioana Indrieș
- Proiectul anului – Complexului de recuperare „Sfântul Nectarie”
- ONG-ul anului – Asociația Zile Colorate
- Promotor al excelenței școlare – Joshua Patrick Biro
- Promotor al culturii și artei – Asociația Culturală Teatrul de Copii
Adesea suntem puși în postura de a alege. De cele mai multe ori, alegerile pe care le facem ne influențează în mod direct viața și parcursul ei. Tema din 2024 a Galei Comunității Bihorene a fost alegeri. Speakeri cunoscuți au urcat pe scena Teatrului Regina Maria cu povești conturate de alegerile făcute.







- Emilia Șercan – jurnalist de investigație cu o experiență de peste 25 de ani, profesionistul care a expus zeci de cazuri de plagiat în tezele de doctorat ale unor persoane publice sau politicieni. Anchetele Emiliei Șercan au generat o adevărată reformă a studiilor doctorale în România.
- Vlad Zaha – expert criminolog în domeniul politicilor publice antidrog și criminologiei publice. În prezent, se ocupă cu diseminarea științei criminologice pentru decidenții politici și pentru publicul larg din România. Este implicat în proiecte de cercetare internaționale și autohtone în domeniul drogurilor.
- Codruța Simina – jurnalist de investigație specializat în detectarea campaniilor de dezinformare online. Lucrează de 20 de ani în presă. Este co-autoare a newsletterului Misreport și, un sumar săptămânal al falsurilor și dezinformării. A lucrat prin redacții ca PressOne și RISE Project, colaborează periodic cu Scena9 și a fondat alături de alți jurnaliști, Public Record, o inițiativă de jurnalism de investigație.
- Timmy Giurău – innovation leader la Volvo Cars care a plecat la 18 ani din Oradea ca să facă muzică în Copenhaga, iar azi este cel care conduce tehnologiile și inițiativele inovatoare Volvo Cars în jurul realității virtuale și augmentate.
- Paul Georgescu – înotător de performanță și primul român care a înotat în cele mai periculoase canale și strâmtori din lume. A doborât recorduri de distanță în înotul în ape înghețate. Reușitele i-au adus titlul de campion în ape înghețate.
- Răzvan Vicoveanu – actor al Teatrului Regina Maria din Oradea, câștigător al distincției Uniter – cel mai bun actor în rol principal pentru rolul din „Revizorul”. Este unul dintre actorii mult apreciați ai trupei „Iosif Vulcan”.
- Luminița Popa – HR director la compania Plexus din România. Luminița Popa este liderul care vorbește cu entuziasm despre munca sa în domeniul resurselor umane. Are mii de ore de consultanță, training și coaching în cei peste 25 de ani de experiență în resurse umane, management în companii și management în proiecte cu finanțare din fonduri europene. Luminița este și unul dintre membrii fondatori ai Fundației Comunitare Oradea.
Momente artistice inedite au acompaniat discursurile speakerilor și premierea oamenilor de bine din comunitatea bihoreană. Gazda evenimentului a fost Bogdan Bob Rădulescu. În sala Teatrului Regina Maria din Oradea au fost prezenți aproape 500 de oameni care au ales să celebreze binele alături de comunitate.
Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi direcționate către susținerea a două programe ce vor fi implementate de Fundația Comunitară Oradea în anul 2025. Este vorba despre un program de granturi focusat pe dezvoltarea organizațională și dedicat ONG-urilor de comunitatea bihoreană. Cel de-al doilea program va încuraja practicarea sportului (atât a sportului de masă cât și la nivel de performanță) și se va derula în colaborare cu CSM Oradea.
SPONSORII Galei Comunității Bihorene 2024: Plexus, Comau, Salesianer România, Vernicolor, VPK Packaging Salonta, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, Accesa, Marvicon, Iwis, Celestica, Golde Oradea, Isoplus.
PARTENERII Galei Comunității Bihorene 2024: Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Teatrul Regina Maria, Autosiena – Concesionar Autorizat, SsangYong Oradea, Podgoriile Dextra, Alexandra Comanici, Fan Media, Ramada by Wyndham Oradea, One Events, NRGO, Amazing Visuals și EUROPE DIRECT Oradea.